Merg adesea prin parc cu nepoteii mei si imi dau seama ce afacere profitabila au vanzatorii care vand bunatati si jucarii acolo. Alergand de la un loc de joaca la altul, micutilor li se face sete. Sticla de apa luata de acasa se incalzeste sau se termina si necesita inlocuire.

Uneori le cumpar de la chioșc apa, alteori suc natural din portocale, depinde de oferta.

Pentru vanzatorii din parc reprezinta o oportunitate sa te apropii cu un copil de tarabele lor. Jucarii tentante sunt expuse peste tot, iar eu nu pot sa le spun:„Nu!”

Inghetata este expusa si ea ispititor. Dincolo de desenele publicitare infatisand copiii care mananca inghetata cu pofta, ceea ce vezi in frigidere este o adevarata arta: pahare pline cu inghetata alba (de vanilie), rosie (de pepene rosu, de capsuni, de fructe de padure), verde (de menta sau fistic), maronie (din ciocolata sau cafea), fel si fel de cornete de diferite dimensiuni, ambalate in hartie lucioasa.

Sunt adult, dar ma pierd adesea printre aceste feluri de inghetata, nestiind ce sa aleg. Foarte aspectuoasa este si inghetata din bilute.

In parc totul este la pret dublu, desi parcul nu este situat departe de oras. Cei care au chioscuri pot aduce marfa si in sacose.

Dar sa vorbim putin si despre vata de zahar, despre cartofi, clatite si pop corn!

Uneori feresti bebelusii de ceea ce stii ca le-ar fi daunator si ii duci in alta zona. Imi place sa ii rasfat pe cei mici si cel mai mult sunt multumita ca am cu ce. Ma gandesc adesea cu empatie la parintii, la bunicii, la unchii si matusile care vin cu copii in parc si nu au cu ce sa le cumpere o jucarie sau o inghetata, fiindca banii merg la cosul zilnic, la intretinere si facturi.

De interes:  Alege serviciul de transport moloz pentru a scapa de deseurile din curtea ta

Mai intai, nepoata mea a vazut un balon sub forma de pisica. Era un balon frumos, pisicuta era draguta si avea si ochelari.

10 lei a costat si vanzatoarea mi-a spus ca se dezumfla repede, iar ca sa ma ajute l-a lipit mai bine. La nici doi pasi erau niste elicoptere pentru bebelusi. Costau 30 de lei. Erau din plastic si copilul se juca tragandu-le dupa el. Fetita a dorit unul. Mai intai l-a luat pe cel rosu, apoi s-a intors si l-a schimbat cu cel verde.

Am plecat de la taraba si i l-am dat sa se joace cu el, dar i-a sarit o elice. Nu era vina vanzatoarei, insa cu siguranta ca a luat niste chinezarii care sa atraga atentia si pe care sa le vanda la prat dublu.

Un chioșc in parc este o adevarata mina de aur. Se deschide la 10 si seara poti sa stai cat doresti. De regula cei care au chioscurile si vand, sa nu mai plateasca o alta persoana si sa obtina beneficii si mai mari.

De interes:  Contactor RG125 A, din pasiune pentru motoare

Exista si doua-trei restaurante in parc pentru lumea mai bogata care se afla in trecere pe aici. O sticla de apa plata mica poate costa 10-15 lei, dar confortul costa. Scaunele sunt tapitate, vesela din ceramica, podeaua din lemn de pin.

Exista un site unde gasesti afaceri de vanzare daca doresti sa te lansezi in acesta lume si te sfatuiesc sa cauti cu atentie afaceri de sezon!

Poti cumpara un restaurant in Herastrau sau o afacere la cheie in domeniul prepararii inghetatei thailandeze.

Ce inseamna o afacere la cheie si de ce este profitabil sa cumperi una in loc sa o iei de la zero?

O afacere la cheie vine cu contracte semnate cu clientii si tu vei fi cel/cea care va incasa beneficiile dupa prestarea serviciilor.

Sa fiu mai explicita! Deschizi un restaurant in Herastrau si te costa enorm amenajarea, resursa umana, totul. Clientii nu stiu de tine si pana atragi cativa si ii fidelizezi, se goleste lacul de apa si vine toamna.

Cumparand un restaurant pe care proprietarul doreste sa il vanda fiindca pleaca in strainatate, iese la pensie sau doreste sa se bucure de toti banii stransi dupa atata munca, preiei si clientii fideli care lasa mii de lei intr-o seara la acel restaurant.

Cineva a arvunit restaurantul pentru o nunta si are contract. Tu vei organiza masa pentru nunta aceea si vei incasa totul.

De interes:  Primarul Coilă are cu ce! Anul acesta mulțumește pe toată lumea

Bucataria este complet utilata, nu trebuie sa cumperi vesela pentru sala, bucatarul este foarte bun si ramane si el in schema.

Ce spui de toate aceste avantaje? Ai libertatea sa pastrezi meniul, sa adaugi feluri noi de mancare sau deserturi, sa schimbi denumirea restaurantului sau sa o pastrezi pe cea care i-a adus succesul fostului proprietar.

Nu te-as sfatui sa ii schimbi numele, fiindca omul asociaza denumirea localului cu confortul, cu amabilitatea personalului si cu mancarea buna si destula.

Derutezi clientii renuntand la vechea denumire.

Pana la toamna vei scoate banii, ba iti vor ramane si de cheltuiala. Stii foarte bine ce scump este sa iei masa pe malul lacului vara, fiindca si atmosfera este feerica.

Incasarile vor fi atat de mari, incat tu decizi daca vei continua si la toamna si iarna, recurgand la mici strategii.

De pilda, poti pune un mos Craciun la usa care sa le ureze: „Bun venit”oaspetilor, ospatarii pot fi costumati si ei, iar clientilor care vin 4 seri la rand le poti oferi o plimbare cu sania cu zurgalai trasa de reni sau de cai albi.

Poate mirosi a mere coapte, a gutui coapte si a dovleac copt la tine in restaurant si iti poti rasfata clientii cu ceaiuri aromate din plante.

Poti reinventa obiceiul de a primi pe cineva in casa cu serbet sau dulceata, iar rezultatele vor fi pe masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.