Meseria de zugrav pate fi una dintre cele mai bănoase ocupații, mai ales după deprinderea ”secretelor” și căpătarea experienței și a cunoștințelor necesare despre materialele de construcții și arta amenajărilor interioare. Este o meserie care poate fi cu adevărat denumită ”brățară de aur” deoarece dacă ai deja un nivel bun de pregătire și ești serios în respectarea termenelor și a calității lucrărilor nu vei duce lipsă de clienți aproape niciodată. 

 

O mulțime de oameni care vor să construiască imobile sau să le renoveze sunt în căutarea unui meșter priceput, iar recomandările sunt calea cea mai rapidă de a-ți crea un portofoliu de clienți și de lucrări cu care te poți lăuda. Iar, de aici înainte, calea către dezvoltarea profesională și asigurarea unui venit considerabil este deschisă oricărui zugrav care își iubește meseria. Talentul este o cerință importantă pentru a deveni un zugrav profesionist, dar și uneltele moderne, profesionale, aduc un aport semnificativ la un rezultat superior al muncii depuse. 

Există o serie de unelte care, în mâna unui zugrav dedicat, pot transforma în mod pozitiv munca depusă prin eficiență, calitatea lucrării și timpul redus de lucru

  • Trafaletii profesionali
De interes:  IPTV Romania Online, Canale Romanesti prin internet

Au apus vremurile în care varul sau vopselurile erau aplicate pe pereți și pe tavane cu ajutorul clasicei bidinele. Azi, vopseaua lavabilă se aplică într-un ritm mult mai rapid și mai uniform cu ajutorul trafaletului. Dar nu numai aplicarea varului și a vopselei se poate realiza azi cu ajutorul acestei unelte specializate. Etapa de tencuire a pereților este una crucială pentru crearea unei suprafețe de calitate a pereților. De rapiditatea aplicării straturilor de glet depinde și calitatea acestei operațiuni. De aceea, unui zugrav bine informat nu-i va lipsi din trusa de unelte un trafalet pentru glet de la Gletiere.ro, o unealtă profesională care, deși ceva mai scumpă decât cele din categoria generală, scurtează în mod considerabil timpul aplicării gletului pe pereți și reduce aproape la zero riscul ca acesta să se întărească înainte de a se interveni pentru nivelare. 

  • Scările multifuncționale profesionale

Lucrul în domeniul amenajărilor interioare implică apariția diverselor scenarii care pot solicita intervenția la o anumită înălțime. Scările sunt unelte indispensabile zugravilor din cele mai vechi timpuri însă modelele multifuncționale care pot fi folosite în majoritatea ”teatrelor de operațiuni”, indiferent de ”topografia” locului, sunt un ajutor neprețuit în instrumentarul lucrătorilor în domeniu. Mai mult, o scară profesională poate servi atât scopului său primar, acela de a face accesibil lucrul la o anumită înălțime, dar poate fi și transformată într-un veritabil banc de lucru pe care se pot realiza diverse alte lucrări necesare șantierului.

  • Gletierele profesionale 
De interes:  Afară din Europa! SCM Poli, eliminată din Cupa EHF de Olympiacos | Express de Banat

În afara de cunoscutele șpacluri de diverse dimensiuni și suprafețe, gletierele sunt nelipsite din trusa oricărui zugrav. Folosite pentru etapele de aplicare a gletului, fie că este vorba doar de încărcare, fie că este vorba de nivelare sau finisare, gletierele asigură una dintre etapele de bază în renovări, construcții sau amenajări interioare. Zugravii profesionisți vor alege întotdeauna însă gletierele profesionale care, spre deosebire de instrumentele clasice, oferă o reducere substanțială a timpului și a efortului de lucru la această etapă tehnologică având lamele foarte subțiri și special concepute pentru eficientizarea procesului de lucru precum și o greutate redusă pentru eliminarea, cel puțin parțială, a oboselii și creșterea confortului de manevrare. 

Astfel, trecerea la nivelul profesionist în domeniul amenajărilor interioare implică și adaptarea la noile unelte pe care tehnologia modernă le poate realiza în conformitate cu cerințele experienței generațiilor de lucrători în acest domeniu. Investiția în instrumente profesionale și de calitate se recuperează foarte rapid prin timpii de lucru reduși, prin efortul scăzut și prin calitatea superioară a rezultatelor.  

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.