Dacă lucrezi în domeniul construcțiilor sau instalațiilor, or pur și simplu ești o persoană dibace, care meșterește diverse lucrări prin gospodărie, sigur ai auzit despre țeava laminată, moment în care e posibil să-ți fi pus câteva întrebări legitime: ce este ea mai precis și la ce e bună? este vreo diferență între țeava laminată și cea „trasă”?

Iată mai jos câteva informații foarte importante, care te vor ajuta să clarifici aceste nelămuriri și să iei o decizie asumată în legătură cu oportunitatea cumpărării acestui tip de țeavă din oțel:

  • Ce este țeava laminată?

Țeava laminată sau țeava trasă este denumirea convențională pentru țeava din oțel realizată fără sudură și care beneficiază de o secțiune transversală perfect rotundă. Țevile de acest fel sunt realizate dintr-un bloc de oțel încălzit la temperaturi foarte mari și apoi întins și derulat de un laminator pe o formă cilindrică. Căldura generată îmbină părțile laterale ale materialului, pentru a lua forma unui tub gol, de diferite diametre.

  • Ce atuuri are?

Principalul atu al țevii trase este rezistența extrem de mare la presiuni înalte, fapt determinat de lipsa punctului de sudură! Specialiștii în instalații cunosc faptul că cea mai slabă porțiune a unei conducte e în zona sudurii, astfel încât o țeavă nesudată este foarte rezistentă, pe întreaga sa circumferință. Din acest punct de vedere și calculele aferente stabilirii presiunii interioare sunt mai facil de determinat.

Având o astfel de rezistență, acest model de conductă este foarte versatil, putând fi utilizat în condiții extreme, de la temperaturi foarte scăzute, de la – 30°C, până la temperaturi înalte, de + 250%. De altfel, la cumpărare, aceste țevi vin însoțite de certificate de calitate, care le garantează proprietățile fizice și mecanice.

  • Unde se folosește?

Țeava laminată este utilizată în diverse sectoare industriale și domenii de activitate. Cel mai frecvent, conductele de aceste gen se folosesc în realizarea instalațiilor cu presiune ridicată, care asigură distribuirea apei și a gazelor. Alte aplicații: zona casnică, sisteme de cogenerare, sisteme de încălzire și recuperare a căldurii, construcția de nave, echipamente din sectorul petrolier și platforme marine, construcții metalice, etc.

  • Cât costă?

Achiziția țevilor trase din oțel reprezintă o investiție inteligentă, cu un raport calitate-preț foarte bun. Deși au un preț mai mare decât cele clasice, ai garanția că vor rezista perioadă îndelungată, fără să te pună la costuri suplimentare, generate de reparații sau chiar înlocuiri. În ceea ce privește costurile, acestea diferă în funcție de grosime și lungime. Concret, dacă vrei o conductă de calitate, la un preț corect, alege țevile laminate puse la dispoziție de compania metalurgică cu capital integral românesc NicoMetalTub.ro. Dacă intri pe site-ul lor găsești prețuri care pornesc de la 10 lei/ml pentru o țeavă cu un diametru de 21 mm și care pot ajunge, pentru țevile cele mai groase, cu un diametru de peste 500 mm, la aproape 1.700 lei/ml.

Având în vedere informațiile prețioase pe care le ai acum despre aceste țevi, data viitoare când mergi la magazin sau faci o comandă online știi, cu siguranță, care e cea mai bună opțiune pentru tine! Totuși, pentru întrebări tehnice legate de dimensiuni, este recomandat să ceri părerea personalului calificat al magazinului. Acest lucru te va scuti de timp prețios și retururi costisitoare.

Sursa foto: Unsplash.com

De interes:  Calitate şi relaxare la orice oră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.