Toamnă frumoasă pentru vitezistul Cristian Roiban. Ultima sută i-a adus un bronz balcanic!

Aflat încă la categoria tineret, talentatul sprinter reşiţean Cristian Roiban a avut şansa de a concura la Campionatul Balcanic de seniori, care s-a desfăşurat în urmă cu câteva zile pe Cluj Arena. Vitezistul legitimat la CS Universitatea Reşiţa a luat startul în proba de ştafetă 4×100 m, reuşind să-şi adjudece cu echipa României o binemeritată medalie de bronz. Ştafeta ţării noastre, care l-a avut în primul schimb pe Cristi Roiban, a sosit a treia, după Turcia şi Ucraina, dar înaintea altei ştafete redutabile, cea a Bulgariei.  Pentru Cristi, acest bronz balcanic încheie fericit un sezon dificil din multe puncte de vedere, spune antrenorul Octavian Bârsanu.

„La Cluj-Napoca au avut loc Campionatele Balcanice destinate seniorilor, unde sportivul Cristian Roiban a reușit să obțină un loc trei cu ștafeta de 4×100 metri a României, cu un timp de 40 de secunde și 55 de sutimi. A fost un sezon diferit față de cele pe care le-am avut până acum, deoarece a durat puţin mai mult din cauza situației create de pandemie, dar pot spune că s-a încheiat cum nu se poate mai bine, cu două medalii la tineret și o medalie balcanică la seniori”, a spus profeesorul Octavian Bârsanu.

De interes:  De ce pariorii joacă și la Unibet Casino?

“A fost un concurs foarte greu, dar şi foarte frumos. O competiţie foarte bine organizată, din toate punctele de vedere. Am participat la ştafeta de 4×100 m, în cadrul căreia am alergat în primul schimb, şi am abordat cursa cu speranţe la o medalie. Toate ţările au avut sportivi puţin mai buni ca noi, şi cred că ei s-au antrenat mai mult pe timpul pandemiei, în comparaţie cu noi. Sunt foarte bucuros pentru toate medaliile din acest sezon. Nu m-aş fi gândit niciodată că aş putea să cuceresc două medalii la Naţionale şi una balcanică la seniori”, a declarat Cristian Roiban.

Pentru sprinterul reşiţean urmează o perioadă de revenire de o săptămână, după care vor începe antrenamentele pentru următorul sezon de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.