Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în două topuri importante! În domeniul fizicii, primul loc la nivel național

Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte în două rankinguri internaționale academice și se află printre primele universități din România. 

Și în acest an, UVT se regăsește în topul Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu subdomeniul fizică. Instituția de învățământ ocupă prima poziţie la nivel național şi se află în top 301-400 la nivel mondial din 500 de universităţi din lume.

Topul clasifică universităţile din lume în 54 de subdomenii aferente a cinci domenii principale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale. În acest top sunt prezente doar cinci universităţi din România, dintre acestea, patru fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti. La nivel mondial au fost ierarhizate mai mult de 4000 de universităţi din 86 de ţări din lume.

Indicatorii de performanţă ai acestei clasificări se bazează pe performanţa academică obținută prin activitatea de cercetare ştiinţifică. De asemenea, Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă pentru prima dată în clasificarea internaţională Center for World University Rankings (CWUR), ocupând poziţia 1260 la nivel mondial din 2000 de universităţi şi poziţia 5 la nivel naţional din 13 universităţi.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a șapte indicatori de performanţă printre care calitatea educației, inserţia profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării. În această clasificare sunt și Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea din București și „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. „Începem astăzi prima săptămână a noului an universitar, anunțând noi rezultate meritorii pe care UVT le înregistrează în două dintre rankingurile de prestigiu ale lumii academice. Este un început de an care aduce o frumoasă recunoaștere pentru munca profesorilor și cercetătorilor noștri, dar care ne și obligă pe viitor”, a transmis rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

De interes:  Te-ai plictisit de telefonul tău? Iată 3 metode prin care poate să fie ca nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.