Timp suficient pentru părinți! Înscrierile la creșele lugojene încep în luna iulie

Serviciul Creșe, subordonat Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj, aduce în atenția părinților că perioada de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor pentru anul școlar 2019-2020 este cuprinsă între 1 și 15 iulie.

Înscrierile se fac la sediul din Micro I, de pe Aleea Brazilor nr. 3. Beneficiarii serviciilor acordate de Serviciul Creşe sunt copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani, declaraţi apţi din punct de vedere medical pentru a frecventa colectivitatea şi ai căror părinţi au domiciliul sau reşedinţa în Lugoj.

Actele necesare sunt cererea de înscriere: copie xerox după certificatul de naștere al copilului, copie după actele de identitate ale părinților/reprezentanților legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori şi, după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; copie xerox după certificatul de căsătorie al părinţilor/sentinţă de divorţ/copie certificat de deces (unde este cazul) și un dosar plic.

Dintre criteriile pentru departajarea dosarelor în vederea admiterii micuților la creșă fac parte: vârsta copilului (doi ani împliniți); domiciliul; familie monoparentală ori cu unul sau mai mulți copii în întreținere; frați ce frecventează grădinițe în incinta cărora funcționează creșa sau școli aflate în apropiere, dar și vechimea cererii, astfel în situația în care sunt doi copii ce împlinesc doi ani în aceeași lună, departajarea va fi realizată în funcție de vechimea cererii.

De interes:  Banii rămân mărul discordiei în Consiliul Local Caransebeș. „Se aruncă bani în stânga și în dreapta după bunul lor plac”

Numărul de locuri disponibile în cadrul Serviciului Creşe este de 59 pentru perioada septembrie 2019 – iunie 2020, după cum urmează: 20 locuri în cadrul Creşei nr. 1 situată în Lugoj, Aleea Brazilor nr. 3; 20 locuri în cadrul Creşei nr. 2 situată în Lugoj, str. Ceahlăului nr. 21; 19 locuri în cadrul Creşei nr. 3 situată în Lugoj, str. Ep. Dr. I. Balan nr. 17.

Dacă pe parcursul anului școlar se eliberează un loc la una dintre creșe, acesta va fi ocupat de următorul copil aflat pe lista de rezervă. Înscrierea se face pe tot parcursul anului, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.