Jocurile de pe telefon, tablete sau desenele de pe Youtube, toate au fost lăsate uitării pentru momentele magice din povestea lui Ion Creangă – „Năzdrăvăniile lui Nică”.

Cu sala plină… plină cu părinți, copii și veselie, după avanpremiera de joi, premiera de duminică – 22 septembrie, a fost o altă surpriză plăcută, atât pentru organizatorii piesei de teatru, cât și pentru actori. Aceeași bucurie și nerăbdare a micuților, însoțiți de părinții lor, dornici să le ofere momente frumoase, vesele și haioase, a dat viață Teatrului de Vest Reșița. Conform organizatorilor, aproape 200 de bilete au fost vândute, atât la casieria teatrului, cât și online.

Numită de managerul teatrului reșițean – Florin Ionescu,  „Regina teatrului”, Iustina Prisăcaru a fost prezentă și la premiera de duminică. Puțin spus încântată de succesul avut, aceasta declară pentru Express de Banat: M-am întors după aproape 10 ani și am fost primită ca și cum aș fi plecat ieri. Am lipsit, dar am fost primită de către teatru ca și cum aș fi lipsit o zi. Cu ajutor din partea direcțiunii, Florin Ionescu mi-a dat un text să lucrez. Domnul Ion care a scris textul, cum să spun? Datorită dumnealui am avut toată imaginația asta și m-a impulsionat să fac spectacolul. Actorii sunt desăvârșiți, am lucrat cu ei, sunt minunați, vin cu idei, sunt dornici să muncească, iar copiii… Copiii sunt o mare și plăcută surpriză. Sunt talentați, pot fi generația de mâine a acestui teatru. Eu sunt mulțumită de cum a ieșit și îi mulțumesc teatrului că a făcut eforturi să ridice acest spectacol care este în istoria noastră culturală. Ion Creangă, Petre Ispirescu și toți marii scriitori români vor avea succes pe scenă oricând, chiar și peste o sută de ani. Chiar dacă au trecut 200 de ani de când au scris ei ce au scris, sala a fost plină… Înseamnă că teatrul până acum și-a crescut un public. Teatrul nu a dormit, teatrul a muncit și și-a crescut un public fidel. Teatrul e o modalitate de educație și cred că majoritatea părinților a înțeles lucrul acesta. Teatrul în sine este o variantă de educație”.

Marele actor Ion Bocancea, care a interpretat și el rolul lui Nică din poveștile lui Creangă, a fost prezent la premiera de duminică. Invitat de organizatorii piesei „Năzdrăvăniile lui Nică”, nu a vrut să rateze acest spectacol, astfel a renunțat la un alt eveniment din țară pentru a se bucura de spectacolul organizat în Reșița. Piesa de teatru s-a încheiat cu aplauze interminabile, felicitări și flori, oferite celor care au depus eforturi pentru a oferi zâmbetele spectatorilor din sală.

De interes:  Care sunt cele mai comune defectiuni la Opel Astra J?

CITEȘTE ȘI: Spectacol pentru copii, cu copii! Avanpremieră la Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.