CSM Reșița a pierdut astăzi, în Valea Domanului, cu un halucinant 1-7 (1-3), în fața Viitorului Pandurii Târgu Jiu, tabela de pe „Mircea Chivu” înregistrând cea mai severă înfrângere pe care și-o amintesc până și cei mai bătrâni microbiști rosso-neri. 

CSM Reșița efectiv n-a existat astăzi. Pandurii lui Sarcină, în schimb, au predat o adevărată lecție de fotbal. Scorul putea fi mult mai mare, oaspeții distrându-se ca în curtea școlii la mai multe ocazii uriașe. Despre meci nu sunt prea multe de spus în condițiile în care pe teren a existat o singură formație. Astfel de înfrângeri, aproape inexplicabile, s-au mai văzut. Chiar la Cupe Mondiale sau în meciuri de Champions League. La cel mai înalt nivel. Reșița n-a ratat însă astăzi doar trei puncte. Și-a ratat viitorul! „Echipa suporterilor” a devenit dintr-o dată o echipă de blatiști ordinari, de vânzători de meciuri, de pariori care au călcat în picioare emblema CSM-ului. Galeria lui Gușcă și-a strâns steagurile de pe gard când încă băieții lui Doană erau chinuiți în genunchi. Aceiași jucători care etapa trecută îi urcau pe „ultrași” pe garduri. Mesajul a fost preluat rapid și de mulți dintre puținii oameni de pe stadion. Meciul a fost trântit la pariuri! Astfel s-a terminat și povestea cu acel club curat, al suporterilor, al reșițenilor pentru reșițeni. 

A ținut puțin, foarte puțin. Scandalul e din nou la el acasă în Valea Domanului, așa cum a fost mai mereu în ultimii 20 de ani. Meciul de astăzi a demonstrat că nu s-a schimbat nimic, că la fiecare câteva luni apar lucruri și situații incompatibile cu performanța. Și problema nu e la alții, cum mereu s-a susținut, problema e chiar în Valea Domanului. Astăzi ne-am întors la fotbaliștii mercenari, la hoții de arbitri și bandiții de la FRF. Nimic despre neputința și mai ales despre atmosfera total neprielnică performanței, întreținută de atâta vreme în curtea lui „Mircea Chivu”. Reșița fotbalistică renaște la fiecare câțiva ani și tot la fel de repede se stinge. Și de fiecare dată alții sunt de vină pentru asta!

De interes:  Terapie online: 10 sfaturi de telesănătate de la un psiholog online

Ruptura e totală, fotbaliștii au fost acuzați public că au trucat meciul pentru câștiguri fabuloase la pariuri și li s-a cerut să dezbrace tricourile CSM-ului, după modelul altor cluburi unde tot așa-zișii suporteri fac regulile. Iar asta i s-a cerut până și lui Zimmermann, care astăzi a greșit copilărește, dar care are și acum pe coate cicatricile-dovadă ale primelor lui plonjoane pe zgura din Vale, de-acum mai bine de 20 de ani. E deja prea de tot! 

Doană a avut și la finele jocului la fel de puține cuvinte ca în cele 90 de minute cât a stat pe banca tehnică. N-a mai trăit un astfel de meci, dar sunt toate motivele să i se acorde încredere și susținere în continuare și să facă uitată umilința de astăzi. „Îmi pare rău și ne cerem scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. Tot cu acești jucători am avut rezultate bune până acum, în viața unei echipe se mai întâmplă să pierzi, dar mă doare maniera în care am făcut-o azi. E exclus, nu vreau să mă gândesc la pariuri. Merităm să fim criticați, dar e nedrept să fim acuzați de astfel de lucruri”, a declarat antrenorul CSM-ului.

De interes:  Creştinii celebrează astăzi Sfânta Marie Mică, hotarul dintre vară şi toamnă. Peste 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.