Momente artistice, expoziție de lucrări și o „masă rotundă”, nu departe de Timișoara. Studenți voluntari ai Universității de Vest, împreună cu tineri privați de libertate de la Centrul de Reeducare Buziaș au defășurat activități de socializare, în cadrul programului „Spații comune în mediul penitenciar – 2019”.

Spectatorii prezenți la Centrul de Reeducare Buziaș au avut parte de o scenetă interpretată de participanții la program. Prin aceasta, s-a atras atenția asupra absurdităților ce apar în procesele de etichetare a persoanelor percepute ca „diferite”. De asemenea, sub scaunele celor prezenți s-au regăsit mesaje ale celor privați de libertate.

Participanții au avut și o întânire cu reprezentanții presei. Ei au urmărit să transmită un mesaj de conștientizare, cu ajutorul unei proiecții de colaje formate din titluri ale unor articole colectate din presa locală, dar și printr-un moment artistic prin care făceau referire la reprezentările în mass-media a persoanelor de etnie rromă. La „masa rotundă”, tinerii au împărtășit experiențele lor din cadrul programului.

De interes:  5 ponturi simple pentru o garderoba impecabila

„Studenți din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie și Facultății de Arte au fost pregătiți să desfășoare activități cu minorii din Centrul Educativ Buziaș, care au pus accentul pe crearea de spații comune. Au fost desfășurate atât activități artistice, cât și de socializare pentru a schimba atitudini în rândul tinerilor și în rândul comunității”, a spus Theofild Lazăr, prodecanul Facultății de Sociologie și Psihologie.

Următorarele activități din cadrul proiectului vor include pregătiri atât cu angajații Poliției, cât și cu angajați din mediul penitenciar, pentru a facilita comunicarea dintre ei și cetățenii de etnie romă. De asemenea, în cadrul școlilor vor fi derulate training-uri cu părinți romi, care vor lua contat cu părinți români.

Programul „Spații comune în mediul penitenciar – 2019” este parte a proiectului  „Common Spaces for Integration of Roma–CoSpIRom” ce se desfășoară pe parcursul a doi ani, în trei țări din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.