Festivalul Diskoteka a reunit cele mai emblematice nume ale muzicii anilor ’80 și ’90, transformând Stadionul Dan Păltinișanu într-o discotecă fulminantă, unde a răsunat atât spiritul tinereții, cât și cel al nostalgiei! Festivalul a reunit peste 50 de artiști, printre care: La Bouche, Maxx. Baccara, Lian Ross, Herb McCoy (Bad Boys Blue), Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Haddaway sau East 17!

Anii tinereții au reînviat weekendul trecut la Timișoara, în cadrul celor trei zile pline de poveste a Festivalului Diskoteka, care a readus publicului atmosfera de altădată a petrecerilor fosforescente.

În ciuda vremii nefavorabile de vineri, oamenii au dansat nestingheriți pe ringul discotecii în aer liber, ascultând cu emoție artiști precum: Maxx, Herb McCoy, Lian Ross, La Bouche, Sabrina, Jenny de la Ace of Base și pe nemuritorii Boney M. Din păcate, trupa No Mercy nu a mai ajuns pe scena festivalului. În pauzele dintre artiști, atmosfera a fost susținută de Geo da Silva. De asemenea, printre artiștii români prezenți în cadrul festivalului s-au numărat Nick de la N&D și Leo Iorga de la Compact.

De interes:  BCR oferă finanțări de peste 1,23 miliarde de lei pentru IMM-uri!

Momentul „In Memorian Freddie Mercury”, menit să îl omagieze pe liderul formației Queen, a fost înlocuit cu un alt moment închinat unui alt artist de talie mondială, celebrul Prince.

Chiar dacă inițial au fost anunțate cinci scene, a existat o singură scenă mare, o „scenă casetofon”, cu elemente de decor spectaculoase, care trimiteau către atmosfera acelei perioade electrizante.

În cea de-a doua zi, vremea a ținut cu publicul, care a fost și mai numeros decât în ziua precedentă. Printre artiștii de renume prezenți în cadrul festivalului, se numără: Alexia, C-Block, Nana, Alphaville și Thomas Anders de la Modern Talking, fără artistal CC Catch, care nu a mai ajuns din cauza unor probleme de sănătate

Eterna Alphaville a pus „sare pe rană” cu faimoasa piesă „Forever Young”, dar și cu alte piese la fel de cunoscute, precum: „A Victory of Love”, „Sounds like a Melody”, dar și melodii mai noi.

Printre artiștii români prezenți pe scena festivalului în cea de-a doua zi, se numără Gheorghe Gheorghiu și Andreea Antonescu.

De interes:  Autostrada Lugoj-Deva Lotul 3 – certitudinea unor lucrări ce nu pot fi recepționate

Delirul disco a luat sfârșit duminică noaptea, pe ritmurile trupei Ricchi e Poveri. Ultima seară a festivalului a fost considerată chiar mai de succes decât primele două, reunind următorii artiști: Baccara, East 17, SNAP, Captain Jack, Haddaway, Mr. President, Dr. Alban, Sandra și nu în ultimul rând, Ricchi e Poveri.

Anul 2020 vine cu același spirit nonconformist, fiind deja anunțate în jur de 20 de trupe pentru următoarea ediție. Prima dintre ele a fost anunțată chiar duminică seara, aceasta fiind SNAP, care le-a făcut o surpriză timișorenilor, cântând refrenul imnului echipei de fotbal Poli. Cei prezenți au primit cu frenezie această încercare muzicală a celor de la SNAP, pe versurile „Poli, Poli, luptă pentru noi!”.

Conform organizatorilor, peste 40.000 de oameni au fost prezenți la festival doar în ziua de sâmbătă, numărul acestora fiind chiar mai mare duminică.

Bugetul care s-a investit în prima ediție a Festivalului Diskoteka a fost, conform organizatorului, de 1. 5 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.