Unele construcții din Timișoara au fost blocate în ultimele săptămâni, după ce Planul Urbanistic General al orașului a fost suspendat. În această perioadă, s-a mai putut lucra în zonele cu Plan Urbanistic Zonal. Deocamdată, problema s-a rezolvat pentru următorii trei ani.

Nicolae Robu spune că blocajul nu a fost unul lung și că, după ce MDRAP a prelungit vechiul PUG, contestația Prefecturii devine nulă. „Am primit avizul de la MDRAP de prelungire a PUG-ului, până la aprobarea noului PUG, nu mai târziu de 31 decembrie. Noi sperăm cu toții că noul PUG va fi aprobat în câteva luni. Dar mulțumim MDRAP că a înțeles că orașul intră într-un oarecare blocaj dacă nu s-ar fi prelungit vechiul PUG. Am primit avizul de la MDRAP și sper să ieșim rapid din blocajul în care suntem”, a precizat edilul, care a spus că din primele zile ale săptămânii viitoare situația construcțiilor de deblochează.

Robu spune că se consultă cu dezvoltatorii imobiliari din oraș pentru viitorul PUG. „E de preferat să întârzii cu un PUG decât să scoți unul prost gândit, care să te oblige pentru orice inițiativă să recurgi la PUZ”, a mai spus primarul.

De interes:  S-au răsturnat cu mașina și au decedat! Accident lângă Beba Veche | Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.