Europarlamentarul Maria Grapini și-a reluat activitatea în Parlamentul de la Bruxelles. Amendamentele timișorencei au fost adoptate în primele zile în care aleșii din statele membre ale UE s-au reunit pentru noua sesiune parlamentară, prima după alegerile din luna mai.

Grapini a depus amendamente la comisiile TRAN și IMCO, cele pentru transporturi, respectiv protecția consumatorului, cele două direcții principale pe care se focusează Grapini. În comisia IMCO s-a votat marți proiectul de aviz privind proiectul de buget general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2020. Comisia a adoptat toate amendamentele europarlamentarului votat acum pe listele PSD, precum și amendamentele pe procedura bugetară. Tot marți, în comisia TRAN a avut loc votul pe procedura bugetară. Și aici au fost votate toate amendamentele Mariei Grapini pentru proiectul de aviz privind proiectul de buget general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2020.

Aspectele pe care a insistat românca sunt importanța unei politici solide în favoarea consumatorilor, care să le ofere o reală protecție și previzibilitate atât offline, cât și online, iar întreprinderilor – încrederea necesară pentru a-și furniza bunurile și serviciile pe piața internă. Grapini a cerut și s-a acceptat alocarea de fonduri adecvate tranziției către automatizarea completă a operațiunilor vamale, pentru ca întreprinderile europene să fie mai eficiente și să se simplifice mijloacele de protecție a consumatorilor.

De interes:  4 metode de măsurare a greutăţii pierdute

În ceea ce privește comisia TRAN, europarlamentarul a avut amendamente care invocă necesitatea sustenabilității și competitivității în piața internă a IMM-urilor din domeniu. „Multe dintre ele sunt capitalizate și nu pot avea acces la finanțare. Proiectul de buget propus de Comisie trebuie restabilit pentru a asigura echipamentele și serviciile de comunicații necesare astfel încât să avem o bună funcționare a pieței interne, a industriei europene și dezvoltarea IMM-urilor. Schimbul de informații și comunicarea consolidează legătura dintre IMM-uri, industrii și structurile pieței interne, ceea ce face posibilă colaborarea și cooperarea dintre acestea”, a precizat Maria Grapini.

Grapini nu uită de micii antreprenori

Timișoreanca susține și majorarea fondurilor pentru IMM-uri, deoarece acestea nu au suficient acces la finanțarea sub formă de capitaluri proprii. „IMM-urile întâmpină dificultăți financiare atunci când se formează, de aceea ele au nevoie de garanții și protecție atunci când accesează finanțare prin îndatorare. Este necesar să se îmbunătățească disponibilitatea finanțării și a creditelor pentru IMM-uri, iar acest lucru va fi posibil printr-o majorare a bugetului propus de Comisie. Antreprenoriatul trebuie încurajat și susținut. Este necesar să se restabilească proiectul de buget propus de Comisie deoarece acesta va contribui la îmbunătățirea funcționării și dezvoltării pieței interne prin eficientizarea transportului și la valorificarea potențialului acesteia. O finanțare mai bună ar asigura monitorizarea concurenței pentru ca aceasta să fie una loială. Un buget majorat ar permite dezvoltarea sectoarelor de servicii care încă mai întâmpină dificultăți și ar asigura creșterea calității serviciilor și bunurilor ce se regăsesc pe piața unică”, a precizat europarlamentarul.

De interes:  Young Digital Leaders 2019, un program care prinde contur și la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu

Europarlamentarul a cerut și creșterea gradului de inovare în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii, printr-o altă mărire a suportului financiar, pentru a asigura o eliminare a blocajelor feroviare și îmbunătățirea tronsoanelor transfrontaliere. Grapini susține intens ideea că infrastructura feroviară trebuie dezvoltată în zonele periferice ale UE și în Europa de Est. „Consider că este important ca bugetul propus de Comisie să fie mărit deoarece pentru o bună gestionare a Căilor Ferate ale Uniunii este necesar ca Agenția să dispună de personal calificat care să fie remunerat adecvat. De asemenea, cheltuielile administrative și cele destinate pentru îndeplinirea programului de lucru trebuie acoperite prin alocarea unui buget mai mare. Conectivitatea feroviară la nivel european și calitatea serviciilor feroviare depind foarte mult de sistemul de management al Agenției și modalitatea de funcționare a acesteia”, a mai spus Grapini.

Practic, timișoreanca e mândră de cum a început noul mandat. „E un început bun și o zi pe măsură! Mă bucur să pot fi de folos consumatorilor români, IMM-urilor, transportatorilor, lupta mea nu se oprește aici, pentru că ne așteaptă o sesiune grea și complexă, în care trebuie să fim uniți pentru România. Misiunea mea o știți, lupt pentru un tratament egal și pentru drepturi egale ale românilor în Uniunea Europeană, asta voi face în următorii cinci ani, cu toată implicarea și forța”, a mai transmis europarlamentarul.

De interes:  Un nou proiect destinat copiilor ar putea prinde contur la Oțelu Roșu. Pentru acesta este nevoie de 3.000.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.