UVT doboară un nou record, ocupând prima poziție la nivel național în Rankingul Best Global Universities, în topul general. De asemenea, ocupă a doua poziție la nivel național, în topul pe domenii, fiind prezentă pentru a treia oară consecutiv în clasament, cu domeniul Fizică! Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 1 din 11 universități ierarhizate din România, iar la nivel internațional ocupă locul 519 din totalul celor 1.500 de universități ierarhizate în acest an (cele 1.500 de universități provin din 81 de țări).

În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 214 la nivel mondial din 750 de universităţi care ofertează programe de studii similare. În acest an, domeniul Fizică al Universității de Vest din Timișoara a înregistrat o ascensiune semnificativă, făcând un salt de 73 de poziții la nivel mondial, comparativ cu poziționarea de anul anterior. Prin raportare la nivel național, domeniul Fizica din UVT ocupă poziția secundă din totalul celor 5 universități care au fost ierarhizate.

De interes:  Cum alegi o pereche de ochelari de soare

Indicatorii de performanţă ai Best Global Universities Subject Rankings – Domeniul Fizică sunt: reputaţia mondială (12.5%), reputaţia regională (12.5%), numărul publicaţiilor (15%), impactul normalizat al citărilor (10%), numărul total de citări (15%), numărul de publicaţii regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (10%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (5%), colaborarea internaţională (5%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referinţă (5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%).

Topul Best Global Universities Subject Rankings reflectă performanţa cercetării universităţilor în 28 de domenii de studii şi are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2013-2017, extrase din baza de date Web of Science, o platformă web care acoperă peste 18.000 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domniile: științe, științe sociale, arte și umaniste.

De interes:  Unde găsești cele mai bune centre pentru reparații laptop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.