Deputata PNL Alina Gorghiu consideră că opoziția trebuie să facă front comun pentru desemnarea viitorului Avocat al Poporului care să își facă treaba la modul serios, nu în interesul puterii. Declarațiile vin în contextul în care Victor Ciorbea urmează să iasă în curând la pensie.

Gorghiu crede că se impune alegerea unei personalități marcante. „Victor Ciorbea își termină mandatul cu o pensie foarte mare asigurată de PSD. Speranța mea și apelul către toți colegii este să prezinte un candidat comun pentru această poziție, o personalitate marcantă care să fie o alternativă mult peste Victor Ciorbea, care să reprezinte această instituție. Avocatul Poporului nu trebuie să fie avocatul unui partid. Dacă liderii partidelor se vor întâlni și nu vom avea candidați distinși, Avocatul Poporului poate fi desemnat de opoziție”, a precizat Gorghiu.

Liberala crede că PSD nu va putea împiedica numirea propunerii actualei opoziții. De asemenea, l-a criticat pe Victor Ciorbea. „Avocatul Poporului nu a atacat niciun abuz al puterii în ultima vreme, iar asta a făcut vulnerabil întregul sistem al instituțiilor statului”, a explicat Alina Gorghiu.

De interes:  Tu știai despre aceste mituri despre păcănele?

Victor Ciorbea a fost primul premier al României care nu a venit din rândurile FSN. A ocupat funcția în guvernul CDR între 1996 și 1998, iar pentru scurt timp, a fost primarul Bucureștiului. Fost membru PNȚCD, din 2012 este membru PNL, iar de la data de 15 mai 2014, este Avocat al Poporului.

Avocatul Poporului este o instituție centrală românească cu echivalent în diverse țări europene. Rolul său este să apere drepturile cetățenești fundamentale. Avocatul Poporului este ales în ședința reunită a celor două camere ale Parlamentului, pentru o durată de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.