Mai marii Episcopiei Caransebeșului l-au găsit vinovat pe starețul Mănăstirii Adorirea Maicii Domnului – Teiuș din Caransebeș, Justinian Tibil, de săvârșirea unor fapte ce n-au nicio legătură cu Dumnezeu, dar i-au acordat maximă clemență!

După ce flirturile dintre un homosexual asumat și părintele Justinian au fost devoalate și recunoscute de la bun început de acesta din urmă, ce-i drept, cu jumătate de gură, Episcopia Caransebeșului a anunțat în această seară sancțiunile dispuse. „În duh de rugăciune şi cu multă responsabilitate, Consistoriul Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a întrunit în şedinţă de lucru pentru judecarea abaterilor arhimandritului Justinian Tibil, starețul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului Teiuș. În conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și în temeiul prevederilor Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române cu unanimitate de voturi, membrii Consistoriului Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului au hotărât depunerea (destituirea) din slujirea clericală a arhimandritului Justinian Tibil și împlinirea unui canon de post și de pocăință la o mănăstire”, a comunicat redacției Express de Banat, Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului.

De interes:  Circ pe banii bocșenilor! Răfuieli politice, răzbunări personale, alocări bugetare ilegale, abuz în serviciu și dosare penale!

Oficialii Episcopiei au mai precizat că părintele arhimandrit Justinian Tibil a avut o atitudine de resemnare și pocăință față de faptele pentru care este acuzat asumând perioada de pocăință și manifestând dorință de îndreptare. Totodată se precizează că instanțele disciplinare ale Bisericii Ortodoxe Române au ca scop nu numai sancționarea celor aflați în cauze disciplinare, ci și îndreptarea acestora potrivit doctrinei creștine. 

„Episcopia Caransebeșului își cere iertare tuturor credincioșilor din eparhie pentru tulburarea produsă de abaterile de la morala creștină ale unui cleric și se roagă Milostivului Dumnezeu pentru ajutorul și luminarea slujitorilor Bisericii lui Hristos din Episcopia Caransebeșului și a tuturor credincioșilor din eparhie”, au mai transmis reprezentanții Episcopiei conduse de PS Lucian Mic. 

CITEȘTE ȘI:

Cuibușor de nebunii homosexuale în Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, cu dezlegare de la Episcopie! [FOTO EXPLICIT]

Starețul Justinian, Cetățean de Onoare pentru ridicarea mănăstirii în care s-a dat dezlegare la relații homosexuale!

CUTREMURĂTOR. Alți șase preoți cu fantezii homosexuale, deconspirați de ispita din Mănăstirea Teiuș!

De interes:  Sufletul războinic, pe scena CUSTOM! Doro vine la Reșița pentru un show incendiar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.