Cum recunoști un laptop de calitate? 7 specificații esențiale

Chit că ai nevoie de un laptop nou pentru facultate sau pentru locul de muncă, ar fi bine să alegi un produs plus performant pe care să-l folosești chiar și în timpul liber, jucându-te alături de prietenii tăi în multiplayer sau local co-op, sau să urmărești serialele favorite la cea mai mare grafică! Iată deci cele mai importante 7 specificații pe care să le analizezi cu grijă!

 

Specificațiile tehnice ale laptopului

Un laptop performant necesită componente moderne, high-end și în ton cu noile tehnologii apărute. Mai mult, este important ca acestea să fie la același nivel pentru ca toate programele și aplicațiile să ruleze fluid, fără întreruperi, în multitasking, indiferent de complexitatea de resurse. Vei găsi numeroase modele ideale pentru tine în colecțiile de laptopuri de la MSI, dar și de la alte branduri de renume!

Cu alte cuvinte, dacă placa grafică face parte din modelele de ultim răcnet, atunci și placa de bază, procesorul și celelalte elemente trebuie să răspundă la caracteristicile acesteia. Astfel, pentru un laptop de nădejde, iată principalele componente tehnice:

 

De interes:  Defectiuni la masina? Iata cateva sfaturi la care sa apelezi

Placa grafică

Placa grafică, sau placa video trebuie neapărat să fie dedicată pentru un laptop bun și foarte bun, în special în cazul în care ți-ai propus să folosești programe complexe sau să te joci cele mai noi jocuri apărute. 

Sunt foarte multe aspecte de analizat la o placă video: conectivitatea, versiunea DirectX, răcirea și ventilația, memoria video, seria GPU (graphic processing unit) și interfața acesteia. Există 2 tipuri de plăci video ce fac furori în piața electronicelor: colecțiile nVidia și AMD.

 

Procesorul

Procesorul trebuie să fie la același nivel de performanță cu placa video deoarece acesta este considerat întocmai „inima” laptopului, având cea mai mare influență asupra timpului de răspuns, dar și a calității generale. Există 3 producători de procesoare care concurează în topul celor mai bune produse:

  • Intel – una dintre cele mai cunoscute serii fiind Intel Core de la i3 la i9, în prezent.
  • AMD – cu AMD Ryzen de la 5 la 9 și AMD Ryzen PRO – fiind un model de procesor plus performant.
  • Apple – special creată pentru produsele de MAC, modelul în vogă fiind M1.

 

De interes:  Obiective turistice Romanesti pe care sa nu le ratezi in 2022

Memoria RAM

Ca să te bucuri de majoritatea facilităților pe care le oferă internetul, programele și noile tehnologii, atunci vei avea nevoie de un laptop cu un minim 16 GB RAM, având slot liber pentru un upgrade viitor. Cu toate acestea, dacă vrei să folosești laptopul doar pentru activități mărunte, precum pachetul Microsoft Office, browser, calculator, etc, atunci poți alege un RAM de 8 GB.

 

Hard disk-ul

Să nu spui niciodată că nu ai nevoie de mult spațiu! Salvezi poze, filme, gif-uri, documente, melodii și alte programe și aplicații aproape în fiecare săptămână, iar toate acestea se adună ușor-ușor în memoria laptopului tău! Optează pentru cât mai mult spațiu de stocare, fie acesta HDD, SSD sau SSHD (frecvent recomandat).

 

Autonomia laptopului

Un laptop fără baterie nu este întocmai un laptop care să atingă nevoile și dorințele tale, nu-i așa? Ei bine, optează întotdeauna pentru un notebook ce oferă independență față de o sursă de curent pentru cel puțin 4-8 ore de lucru constant.

 

Display și dimensiune

Cu cât vrei un ecran mai mare, cu atât laptopul va avea o dimensiune mai mare. Pentru un laptop ideal pe care-l poți folosi la jocuri, muncă și facultate, poți alege dimensiunea standard: 15,6 inch, alături de un ecran cu rezoluție Full HD sau chiar Ultra HD.

 

De interes:  De ce este recomandat sa va promovati site-ul prin linkuri pe alte site-uri?

Sistemul de operare

Există persoane pentru care contează foarte multe sistemul de operare, pe când altele preferă să investească specificațiile tehnice, sistemul de operare nefiind un factor decisiv în achiziționarea unui laptop. Cu toate acestea, există:

  • Windows – fiind unul dintre cele mai răspândire sisteme de operare, este atractiv oricărui buget și poate fi folosit pentru sesiuni de gaming, chat, facultate sau muncă.
  • Apple – laptopurile Apple au întotdeauna MacOS preinstalat, fiind mult mai bine optimizat spre deosebire de Windows, însă oferă un câmp mai restrâns de programe și aplicații.

Un laptop este un produs versatil și durabil în timp, așa că fii atent când investești într-unul deoarece îți va fi alături la foarte multe cursuri, videoconferințe, prezentări de proiecte și misiuni terminate în jocuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.