Ce beneficii obtii cand colaborezi cu un OIREP?

Te ocupi de administrarea unei firme care fie produce, fie importa bunuri din strainatate? Inseamna ca trebuie sa respecti legislatia in vigoare cand vine vorba despre gestionarea deseurilor. Mai exact, esti obligat sa manageriezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata. Aceasta cerinta a aparut din dorinta autoritatilor de a proteja mediul inconjurator, dar si de a se alinia la standardele Uniunii Europene.

Colaborand cu un OIREP bun, te asiguri ca deseurile din sticla ajung intr-un reciclator sticla, iar cele din plastic ajung in mana unei firme care se poate ocupa de revalorificarea lor.

Ce este un reciclator sticla?

Sticla se numara printre putinele materiale care pot fi reciclate la infinit, fiind vorba despre o resursa extrem de importanta. Daca firma pe care o gestionezi se ocupa, de exemplu, de comercializarea sucurilor sau a bauturilor alcoolice in sticle, atunci trebuie sa fii atent ca deseurile pe care le gestionezi sa ajunga la o firma care dispune de utilajele necesare pentru revalorificarea sticlei. OIREP-ul, adica organizatia care iti poate prelua responsabilitatea vizavi de managerierii sticle stie care sunt cei mai buni colectori de pe piata, facilitand astfel firmelor de reciclare accesul la cantitati importante de sticla.

De interes:  Află tot ce trebuie să știi pentru a face alegerea potrivită când vine vorba de un cămin pentru vârstnici

Raportare de mediu

Un alt serviciu extrem de important, pe care ti-l poate pune la dispozitie un OIREP este acela de rapoarte. Mai exact, in fiecare an trebuie sa trimiti catre Autoritatea Nationala de Mediu informatii referitoare la cantitatea deseurilor pe care ai introdus-o pe piata. In acelasi timp, trebuie sa ai in vedere ca exista rapoarte ce trebuie intocmite trimestrial, in functie de tipurile de produse de care lucrezi.

Expertii din cadrul unui OIREP cunosc intotdeauna termenele limita ce trebuie respectate in privinta transmiterii rapoartelor catre ANM, insa au nevoie de acces la baza de date din cadrul firmei pe care o conduci. Asigura-te ca pui la dispozitia partenerilor tai tot ce le trebuie pentru a le usura munca!

Iti eficientizezi activitatile

Printre beneficiile de care mai ai parte atunci cand lasi managerierea deseurilor in grija OIREP-ului se numara faptul ca astfel obtii mai mult timp in care te poti ocupa de chestiuni administrative. De exemplu, poti superviza cu atentie numarul de vanzari sau iti poti gestiona angajatii astfel incat activitatile de zi cu zi sa se desfasoare foarte usor.

De interes:  Social-democrații din Caransebeș au pierdut din cauza votanților de pe liste suplimentare?! „Liberalii s-au temut de noi!” | Express de Banat

Preturi avantajoase pentru cantitati mari

Pe lista avantajelor de care mai trebuie sa stii atunci cand colaborezi cu un OIREP se numara si faptul ca atunci cand ai nevoie de administrarea unei cantitati mari de deseuri, tarifele pe care trebuie sa le suporti scad. In acest fel, castigi mai multi bani pentru marketing si publicitate ori pentru alte sectoare in care trebuie sa investesti in cadrul firmei.

Eviti sanctiuni costisitoare

Nu in ultimul rand, este important sa iei in considerare si faptul ca un OIREP bun te ajuta sa eviti sanctiunile costisitoare care ti-ar putea fi aplicate de agentii de mediu. De exemplu, daca nu trimiti rapoartele trimestriale sau anuale catre ANM la timp sau daca nu gestionezi cantitatea optima de deseuri, esti pasibil de amenzi usturatoare.

Ecologic3rambalaje.ro iti poate fi un partener de incredere atunci cand devii un jucator important pe plan comercial in Romania. Este bine sa cunosti, insa, toate beneficiile pe care le obtii datorita unui OTR reciclare, inainte de a decide sa inchei un contract!

De interes:  Amenajarea dormitorului: sfaturi pentru un somn odihnitor

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.