Evenimentele reprezintă, de cele mai multe ori, motive de stres pentru doamne și domnișoare. Dacă în privința articolelor vestimentare se poate vorbi de o alegere dificilă, găsirea perechii de încălțăminte potrivite este și mai grea. De ce? Din cauză că aceste articole trebuie să se potrivească ținutei, dar mai ales pentru că este foarte greu pentru o persoană să găsească ceva frumos și comod în același timp. În plus, nu orice tip de încălțăminte se potrivește oricărui eveniment. Citește în continuare acest articol și află către ce tipuri de încălțăminte să te orientezi, în funcție de evenimentul la care urmează să participi.

Iată 4 evenimente și tipurile de încălțăminte ce pot fi purtate 

Petrecere aniversară, cocktail sau eveniment caritabil 

Pentru astfel de ocazii speciale există o oarecare strictețe cu privire la alegerea vestimentației, implicit a pantofilor. Doamnele și domnișoarele trebuie să acorde o atenție deosebită fiecărui detaliu, fiind de preferat să opteze pentru încălțăminte ceva mai simplă, dar elegantă. De evitat sunt pantofii mult prea încarcați cu diverse accesorii și elemente decorative inutile sau cei în culori care fac nota discordantă cu restul ținutei sau chiar cu evenimentul în sine.

Birou, o întâlnire business sau ocazie formală

De interes:  Custom nu e pentru rockeri! E pentru toată lumea! | Express de Banat

În situația în care evenimentul la care urmează să participi se referă la o întâlnire de business, o ședință sau o reuniune în care dress-code-ul este dominat de stilul office, încălțămintea trebuie aleasă cu deosebită atenție. Opțiunile disponibile pentru reprezentantele feminine care își doresc să afișeze un look cât mai profi se referă, într-un astfel de caz, fie la pantofi stiletto simpli, fie la pantofi cu toc jos, caracterizați de aceeași simplitate. Partea de cromatică în materie de încălțăminte la asemenea ocazii se rezumă la culori cât mai puțin stridente – spre exemplu se pot alege pantofi în culori nude, însă nici cu cei de culoare albă sau neagră nu vei da greș. Alături de un costum cambrat, o fustă creion sau o pereche de pantaloni la dungă, astfel de pantofi vor ajuta la crearea unui stil vestimentar impecabil, fără prea multe complicații.

Gale, baluri și alte evenimente desfășurate seara

Pentru astfel de cazuri există, de asemenea, opțiuni numeroase în materie de încălțăminte. Accentul va fi pus, de această dată, pe strălucire și eleganță, pantofii devenind accesoriile indispensabile care vor completa ținuta și o vor scoate din anonimat. Poți să alegi, astfel, pantofi decupați sau stiletto, dar la fel de potrivită poate fi și o pereche de sandale de damă elegante de pe Reverse.ro. Este de preferat ca încălțămintea aleasă pentru astfel de evenimente să lase picioarele la vedere, punându-le în valoare.

Plimbări, ieșiri în oraș sau alte evenimente mai puțin formale

De interes:  Descoperiți beneficiile apelor termale din Ungaria

În astfel de cazuri reprezentantele feminine se confruntă cu mai puține restricții. Accentul cade mai mult pe confort și comoditate, fără a fi neapărat necesară eleganța. Pentru un look degajat și vesel se pot alege pantofi comozi și viu colorați, care să ajute la crearea unor ținute cât mai originale. La evenimentele mai puțin formale precum cele enumerate anterior se vor potrivi, atât sandalele confortabile cu talpă ortopedică, cât și pantofii din piele cu toc gros, cei fără toc, balerinii sau orice alt tip de încălțăminte care oferă confort sporit picioarelor.

După cum poți vedea, pentru a avea o ținută impecabilă, contează atât piesele vestimentare, cât și încălțămintea care va fi asortată acestora. Urmează sfaturile de mai sus și vei atrage toate privirile!

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.