De câțiva ani a început un avans al tehnologiei în domeniul energiei alternative, astfel că din ce în ce mai mulți oameni vor să-și facă casele sustenabile prin tehnologii care să protejeze mediul și să-i protejeze implicit pe ei de câteva costuri în plus.

Poate cea mai la îndemână metodă de a ajunge la o casă care se susține singură este prin montarea de panouri solare. Iar acestea se împart în 2 mari categorii, cu nevoi și întrebuințări diferite, anume panouri solare presurizate și nepresurizate. 

Iată detalii esențiale pe care trebuie să le cunoști înainte de a lua o decizie

Panouri solare presurizate de 100, 150 și 200 de litri

Principala caracteristică a unui panou solar presurizat este existența unei țevi de căldură. Acest aspect reprezintă un avantaj față de un panou nepresurizat de 150 l care folosește tuburi vidate, întrucât, în cazul unei defecțiuni la unul dintre aceste tuburi, țevile pot să asigure în continuare funcționarea panoului. 

În ceea ce privește montajul, acesta este unul destul de simplu și poate fi făcut atât de un instalator profesionist, cât și de cumpărătorul simplu care nu are experiență în domeniu. În funcție de modelul de panou ales, acesta poate asigura funcționarea unei locuințe de 2-3 persoane cu 10 tuburi, de 3-4 persoane cu 15 tuburi și de 4-5 persoane cu 20 de tuburi.

Experții consideră că o astfel de investiție este una foarte inteligentă, întrucât aceste sisteme pot înlocui cu succes boilerele electrice sau cele pe gaz, investiția fiind amortizată în aproximativ 2 ani. 

Panouri solare nepresurizate de 100, 150 și 200 de litri

De interes:  3 Mai. A fost Ziua Presei

Principala caracteristică a unui panou solar nepresurizat este data de tuburile vidate deschise prin care apa circulă până se adună în colector. Acestea sunt rezistente la vreme rea, inclusiv la grindină și au o izolație din spumă poliuretanică, îmbinările fiind realizate prin sudură. 

Unul dintre principalele avantaje ale acestor panouri constă în faptul ca nu au nevoie de energie electrică pentru a funcționa și nu necesită întreținere. În funcție de modelul ales și de capacitatea rezervorului, panourile cu rezervor de 100 de litri asigură traiul unei locuințe pentru 2-3 persoane, cu 150 de litri pentru 3-4 persoane, iar cu 200 de litri pentru 4-5 persoane. 

Experții consideră extrem de inteligentă o astfel de investiție întrucât și aceasta poate fi amortizată destul de rapid, înlocuind cu succes centralele termice sau boilerele, fiind și mai eficiente decât acestea. 

Popularizarea și informarea despre sursele de energie alternative pot duce la o ameliorare a daunelor pe care sursele clasice le lasă asupra mediului. Aceste investiții presupun un cost inițial mare, dar care se amortizează în timp. Vizitează Dbsolar.ro pentru mai multe idei si produse necesare.

sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.