Curtea poate fi mai mult decât un simplu spațiu de trecere către intrarea în locuință! O poți transforma într-un loc care să te reprezinte și care să îți ofere o stare de bine. Iată 3 dintre cele mai frumoase moduri în care poți pava aleile și terasa cu piatră naturală!

Pavarea terasei și aleilor cu travertin

Travertinul este un tip de piatră naturală ce se remarcă prin aspectul cald și modern. Acesta se integrează armonios în orice peisaj, datorită varietății de culori și finisaje disponibile pe piață.

Toate elementele de pavaj pentru curte de la PiatraOnline.ro, inclusiv travertinul, reprezintă o opțiune elegantă și durabilă pentru amenajările exterioare. Piatra naturală este apreciată pentru durabilitate și rezistență la trafic pietonal intens, la schimbări de temperatură și la intemperii.

Pentru că fiecare placă de travertin are un model nedefinit și diferite nuanțe, proiectul tău de pavare a curții va fi unic! Datorită structurii poroase, materialul are o aderență sporită și este ideal pentru amenajările exterioare.

Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva idei de pavare a curții:

  • travertin de culoarea piersicii pentru pavarea zonei din jurul unei piscine; această variantă este potrivită pentru amenajările în stil iberic sau mediteranean;
  • travertin cu diferite nuanțe de gri pentru pavarea aleilor principale din curte;
  • travertin cu aspect antichizat pentru pavarea terasei și aleilor din jurul casei;
  • travertin tip French Pattern pentru o amenajare sofisticată.
De interes:  STUPID. Gata vacanța, se închide și ștrandul! Un regulament făcut pe genunchi pune lacătul pe baza de agrement a Lugojului!

Pavarea terasei și aleilor cu ardezie poligonală

Orice proiect de pavare a curții cu ardezie poligonală va fi imposibil de replicat. Dacă îți dorești o amenajare cu un grad maxim de personalizare, optează pentru acest tip de piatră naturală!

Ardezia poligonală este tăiată în forme neregulate și adaugă un farmec aparte curții tale. Aceasta este potrivită atât pentru amenajările rustice, cât și pentru cele clasice și elegante.

Lespezile de ardezie de dimensiuni ample pot fi montate într-un timp mai scurt, iar cele mai mici dau o libertate mai mare de realizare a compoziției. Acest material este robust și rezistent la trafic pietonal mediu și la condițiile meteorologice din orice anotimp.

Pentru a te ajuta în procesul de pavare a curții cu ardezie poligonală, am adunat câteva idei frumoase de amenajare:

  • pavarea aleilor principale din curte și a celor din jurul casei cu ardezie poligonală crem; vei obține o amenajare unitară și bine integrată în peisaj;
  • pavarea terasei cu ardezie poligonală de dimensiuni mai mici și culori diferite, pentru a crea un efect spectaculos de mozaic;
  • pavarea aleilor principale sau a terasei cu ardezie poligonală gri sau maro, astfel încât să realizezi un contrast mai puternic între nuanțele închise ale lespezilor și a chitului alb.
De interes:  Cum funcționează papucii ortopedici?

Amenajarea curții cu pas japonez din marmură

Marmura este un material de lux, cu o textură aparte și o strălucire distinctă. Pașii de grădină sau japonezi oferă un aspect elegant și sofisticat oricărei amenajări, în timp ce pun în evidență frumusețea naturii.

Designul și așezarea pietrelor naturale sunt aspecte importante în crearea unui pas japonez autentic. Alege plăci de marmură de diferite forme și dimensiuni, așează-le la distanțe egale sau neregulate și creează un traseu prin curte.

Există diferite modele de aranjare a pașilor japonezi din marmură, de la un design simplu și linear până la unul în zig-zag sau șerpuitor, care oferă un efect vizual interesant și dinamic.

Dacă vrei să realizezi o trecere armonioasă și subtilă între amenajarea exterioară a casei și elementele naturale din curte și grădină, optează pentru pași japonezi din marmură! Descoperă câteva idei care să te inspire:

  • pași japonezi din marmură cu formă neregulată, așezați pe gazon în zig-zag; proiectul va crea senzații de calm, de relaxare și de conectare cu natura;
  • pași japonezi din marmură pătrați sau dreptunghiulari, înconjurați de pietricele decorative; aspectul curții va fi unul ordonat și modern;
  • pași japonezi din marmură cu formă ovală, poziționați într-o linie ușor curbată; pentru o grădină elegantă și minimalistă.
De interes:  Uz de armă pentru prinderea unui tâlhar din Timișoara. Bărbatul a scăpat!

Amenajarea curții cu pavaj poate fi o adevărată artă. Indiferent că alegi travertinul pentru terasă și alei rezistente, ardezia poligonală pentru un aspect natural sau pașii japonezi din marmură pentru un aer elegant, vei reuși să transformi spațiul într-unul deosebit de frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.