În ultimii ani, asigurările RCA online s-au bucurat de o popularitate ascendentă, iar numărul șoferilor care aleg modalitatea contactless în detrimentul variantei clasice este în creștere.  Procesul online reduce eforturile, asigură un set mai consistent de informații, le permite șoferilor să compare asigurările de pe piață și să găsească cea mai bună opțiune în cel mai scurt timp. 

Obligativitatea posesiei unei asigurari este prevăzută de lege, fiecare conducător trebuie să dețină o asigurare, iar găsirea celei mai potrivite opțiuni a devenit simplificată prin resursele digitale. O asigurare RCA nu este doar o simplă obligație, ci și un ajutor considerabil în situațiile neprevăzute. În cazul accidentelor, șoferii pot primi o mașină la schimb, iar costurile vor fi acoperite în întregime de compania de asigurări. Cu noile modalități contactless, prin instrumetele și beneficiile adiționale, șoferii dispun de un calculator special, compară ofertele de pe piață, pot beneficia de o consultanță gratuită, se bucură de un proces eficient și au opțiunea de a plăti în rate.

Beneficiile asigurărilor contactles: un proces mai simplu, mai avantajos, mai eficient

  • 1. Facilitează găsirea celei mai potrivite asigurări

Calculatorul pentru asigurare pus la dispoziție, alături de beneficiile exclusive oferite, scurtează drumul spre cea mai bună ofertă. Șoferii pot vedea toate ofertele principalilor jucători de pe piață și pot selecta cu ușurință cel mai ofertant pachet într-un timp mult mai scurt. 

  • 2. Oferă reduceri și opțiunea de a plăti în rate

Asigurările online sunt destul de avantajoase pentru șoferii care vor să plătească în rate și nu numai. Asigurările online le oferă conducătorilor și reduceri de până la 50%. 

  • 3. Eficiența asigurată de instrumentele digitale

O asigurare online implică un proces simplificat, găsirea celei mai potrivite oferte se derulează într-un timp optim, iar șoferii sunt scutiți de drumurile și eforturile procedeului clasic. După ce sunt completate datele autovehiculului, datele proprietarului, durata asigurării, data de început, opțiunea de decontare directă și cea mai potrivită ofertă a fost aleasă, asigurarea este trimisă pe e-mail, iar șoferii primesc notificări înainte de expirare atât pentru RCA, cât și pentru ITP și rovinetă. 

  • 4. Constatarea amiabilă este la o distanță de un click

Constatul amiabil este un formular cu valoare juridică de o importanță majoră în cazul accidentelor. În urma unui accident, un formular de constatare amiabilă este completat și predat companiei de asigurări în vederea evaluării pagubelor și stabilirii verdictului. În cazul unei asigurări online, constatul amiabil este primit instant în format digital printr-o simplă solicitare online. 

Situațiile în care o asigurare RCA nu acoperă costurile pagubelor

Deși asigurările RCA oferă un ajutor real în multiple situații, există și excepții în care daunele nu pot fi acoperite de asiguratori. Este bine de știut că orice abatere de la lege descalifică instant șoferii când vine vorba de acoperirea pagubelor prin polițe RCA. Șoferii nu se pot bucura de despăgubiri când sunt prinși sub influența alcoolului/stupefiantelor, când săvârșesc fapte ilegale și nu respectă legea rutieră, dar și în situațiile izolate în care pagubele sunt conectate de război sau catastrofe naturale. 

Asigurările RCA nu reprezintă o simplă obligație prevăzută de lege, au o importanță majoră, acoperă costurile pagubelor materiale, despăgubirile datorate în urma unui accident și potențialele cheltuieli de judecată. Cu noile instrumente digitale, conducătorii se bucură de mai multe beneficii, procesul este simplificat și mai avantajos, iar eficiența și beneficiile noilor metode devansează metodele clasice. 

Sursa foto: Unsplash

De interes:  Purificator aer: cum să alegi cel mai bun purificator pentru casa sau biroul tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.