Cuvintele taburet, scăunel și otoman sunt adesea folosite în mod liber pentru a descrie același tip de mobilier, dar există diferențe subtile între ele. Deși au destul de multe lucruri în comun – nu în ultimul rând, natura lor multifuncțională – înțelegerea punctelor forte ale fiecăruia vă va ajuta să decideți unde le-ați putea folosi în casa dumneavoastră.

Taburetele


Am putea să descriem taburetele ca fiind copilul mijlociu al familiei de scaune – nu sunt la fel de mari ca otomanele, dar, la fel ca acestea, sunt de obicei tapițate și concepute cu gândul la confort.

 

Footstools, așa cum sugerează și numele, sunt piesele de companie ale fotoliilor și canapelelor, pentru a vă pune picioarele în sus în timp ce vă relaxați. Dar un taburet este ideal și ca scaun de hol, la capătul patului sau într-o bibliotecă sau birou. Comandati taburet de pe emag.ro

Credem că fiecare casă ar trebui să aibă cel puțin un taburet, dar să aveți câteva în jur, în diferite forme și mărimi, este chiar mai bine. Gândiți-vă la înălțime și proporții în funcție de locul în care intenționați să le folosiți cel mai mult – astfel, un taburet cu un design mai înalt funcționează excelent ca măsuță laterală în living, în timp ce un design mai lung și mai îngust este mai bun la capătul patului. Acest tip de taburet are lățimea potrivită pentru un pat dublu și este așezat puțin mai jos decât salteaua, astfel încât nu vă veți lovi cu picioarele de el noaptea.

Scăunele

Acesta este singurul tip de scaun care este adesea mai degrabă dur decât moale – cu alte cuvinte, făcut pur și simplu din lemn sau metal, fără căptușeală sau tapițerie. Acest lucru se datorează faptului că scăunelele sunt, în general, pentru a se cocoța temporar sau pentru a se urca pentru a ajunge la lucruri, mai degrabă decât pentru a vă pune picioarele pe ele.

 

Acolo unde se intersectează cu taburetele și otomanele este modul în care pot fi folosite ca mese ocazionale lângă o canapea sau un fotoliu.

 

Un scăunel variază foarte mult în funcție de scară – de la cele înalte de bar pe care le puteți folosi la un bar de mic dejun până la micile scăunele de muls sau de tobă. Dar haideți să ne concentrăm aici doar asupra modelelor mai mici. Încercați să folosiți un scăunel ca suport pentru expunerea plantelor sau a florilor, lângă pat în locul unei mese dacă spațiul este restrâns, sau în baie pentru a ține prosoapele și articolele de toaletă.

 

De exemplu, scăunelul cu trepte arată grozav cu plante în ghiveci pe ambele sale niveluri. De asemenea, sunt foarte utile doar pentru a umple colțuri mici și goale, dându-le un aer mai trăit. Dacă colțul este întunecat, așezați o lampă de masă deasupra pentru a-l face să pară mai luminos.

 

Otomani

Ce anume constituie un otoman este oarecum dezbătut, dar în general sunt piese mai mari, mai joase, care uneori au și spațiu de depozitare în interior. Își iau numele din Turcia otomană, unde erau în mod tradițional îngrămădite cu perne și folosite ca scaune. Au ajuns în Europa în secolul al XVIII-lea, iar de atunci au evoluat în multe forme, unele cu picioare, altele fără.

 

În afară de scaune, astăzi, otomanele sunt o alternativă excelentă la o măsuță de cafea, dacă doriți ceva mai moale decât lemnul, marmura sau sticla (fiind căptușite, sunt și mai plăcute pentru a vă pune picioarele pe ele). Un otoman este ideal pentru acest scop – partea superioară este butonată, dar este destul de fermă și uniformă, astfel încât puteți pune confortabil tăvițe pentru băuturi, cărți de cafea sau jocuri de societate deasupra.

 

Probabil că va fi mai puțin probabil să mutați un otoman decât unul dintre frații săi mai mici. Așadar, într-o cameră cu plan deschis, un astfel de design poate funcționa ca un separator de cameră informal, care servește și ca scaun ocazional sau ca loc pentru a expune teancuri ordonate de cărți și reviste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.