Așa cum a promis, Spitaul Municipal de Urgență Caransebeș ,  își prezinte într-un mod aleatoriu fiecare medic in parte cu specializările și competențele sale.

Așadar, spitalul se mândrește cu domnul doctor Mihailica Marius Ionut, absolvent al UMF Craiova (promoția 2008), cu pregătire in perioada rezidențiatului în București și Craiova.

Este medic specialist pneumolog la SMUC din 2015, având competențe în bronhologie. A ocupat funcția de director medical și manager al SMUC in perioada 2015-2017, în prezent fiind șeful secției de Pneumologie. Este coordonator al Programului Național de Prevenire,Supraveghere și Control alTuberculozei din cadrul SMUC.

Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului), iar în ultima perioadă a devenit una dintre cele mai solicitate specializări.
Domnul  doctor Mihailica a fost și este pilonul de rezistență al SMUC în lupta împotriva Sars-Cov2, fiind printre primii medici ai SMUC care s-au aflat pe frontul pandemiei de coronavirus. Riscurile la care se expun medicii pneumologi au crescut exponențial, astfel că, doctorul Mihailica a fost unul dintre cei care a stat departe de familie, de casă, de prieteni și de toți cei dragi.
Să fii un doctor bun înseamnă ca scopul tau sunt oamenii din jur (pacienții) și faci tot ce știi pentru ca ei să fie bine!
Când ești pus față în față cu o multitudine de particularități, deciziile trebuie luate pe moment, iar spiritul de responsabilitate l-a ajutat mereu să ia cele mai bune decizii.
De interes:  Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.