Cantina socială a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

Zilnic, 30 de persoane din Moldova Nouă, elevi și oameni cu o situație materială precară, beneficiază de o masă caldă la cantina bisericii ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Proiectul umanitar al lăcașului de cult a luat naștere în urmă cu șase ani, când la conducerea Protopopiatului Moldova Nouă a venit părintele protopop Bogoliub Martinovici. Astfel, potrivit preotului Gheorghiță Băloi, slujitor în cadrul bisericii de la Moldova Nouă, în momentul de față, la cantina parohiei, iau masa 30 de persoane, dintre care 20 de elevi. Totodată, în privința școlarilor, reprezentanții bisericii împreună cu reprezentanții Școlii Gimnaziale „Alexandru Moisi” au conchis că tinerii nu trebuie să fie doar beneficiarii unei mese sățioase, aceștia având ocazia, după masa de prânz, să se întoarcă la școală, iar împreună cu voluntarii (cadrele didactice) să-și poată pregăti temele pentru ziua următoare.

„Majoritatea beneficiarilor sunt copii care provin din familii încercate de soartă, cu foarte mulți frați, cu foarte multe probleme, dar noi încercăm să nu ținem cont de prejudecăți. Oferim această masă tuturor celor care consideră că ar avea nevoie, indiferent că au o situație precară, indiferent că părinții sunt plecați în străinătate și bunicii sunt neputincioși. Indiferent cine apelează la noi beneficiază de această masă”, a subliniat părintele Băloi pentru expressdebanat.ro.

De interes:  Cum se simt femeile cand merg la un salon beauty?

În mare parte, toate costurile, atât pentru întreținerea cantinei, cât și pentru oferirea unei mese calde, sunt suportate de către biserică, însă, „din când în când avem și oameni care empatizează cu noi și ne ajută. Unul dintre ei este Cosmin Rafael Băleanu, solist la Filarmonica din Timișoara, pe instrumentul de duduc, care an de an organizează un concert caritabil la Casa de Cultură Moldova Nouă, în colaborare cu Primăria Moldova Nouă, iar banii strânși la concert îi donează cantinei. Mai avem câteva firme micuțe care ne oferă zilnic pâinea și oameni care, efectiv, înțelegând demersul nostru ne ajută cu ce au ei în cămară: un sac de cartofi, un borcan de castraveți, un borcan de bulion etc”, a mai ținut să precizeze preotul Gheorghiță Băloi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.