La Reşiţa, efortul edililor de a schimba faţa oraşului e susţinut de tânăra generaţie, care dă o mână de ajutor la curăţenie! Tinerii voluntari de la Casa Studenţească de Cultură, Liga Studenţilor, ACS Banat Girls şi Guerrilla Motors şi-au unit forţele pentru a salubriza malurile Bârzavei şi zona stadionului Gloria din Govândari. După câteva ore de muncă, voluntarii au reuşit să redea zonelor verzi  frumuseţea lor naturală, scăpându-le de povara gunoaielor. “Recolta” voluntarilor: zeci de saci plini de deşeuri, plus o canapea “naufragiată” pe malul Bârzavei. Ofensiva contra gunoaielor a fost intitulată “Un oraş ca atare, pentru generaţiile viitoare”. Iniţiativa a aparţinut Casei Studenţeşti de Cultură, iar acţiunea a fost apreciată drept o reuşită de către directorul Daniel Amariei.

“Sunt mulţumit de cum a decurs această acţiune, recunosc că am fost surprins de numărul mare al celor care s-au alăturat demersului nostru, acest fapt nu poate decât să ne bucure. Am reuşit împreună să dăm o gură de aer naturii din zonele salubrizate. Curăţând zonele, am reuşit să strângem câteva zeci de saci plini de deşeuri. Fiind un număr mare de voluntari, am decis să ne împărţim în două echipe. Una a acţionat în zona stadionului Gloria, iar cealaltă a salubrizat malurile Bârzavei, de la Gara de Nord până la podul de la Kaufland. Aici am avut mai mult de lucru, dar datorită defrişărilor realizate de cei de la Apele Române, care ne-au creat spaţiu de lucru, accesul a fost uşurat şi astfel am putut acţiona şi în această zonă. Salutăm şi implicarea prietenilor noştri din Liga Studenţilor, a clubului de fotbal ACS Banat Girls Reşiţa şi a Guerrilla Motors, dar şi a celorlalţi participanţi, care au dat curs invitaţiei noastre. Cred că împreună, pas cu pas, putem schimba multe. Mă bucură implicarea tinerilor, asemenea proiecte sunt foarte importante în dezvoltarea şi educarea lor. Sperăm ca oraşul să rămână curat, astfel încât în viitorul apropiat să nu mai fim nevoiţi să punem în practică astfel de activităţi”, a declarat Daniel Amariei, directorul Casei de Cultură a Studenţilor.

De interes:  Vreme rea în vestul țării. Grindină, vânt puternic și ploi torențiale

Mulţumită de rezultatele acţiunii s-a arătat şi Alexandra Butcovanov, fostă preşedintă a Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii reşiţene:

“Am luat parte la această acţiune de ecologizare deoarece am considerat că este foarte bine să îndemnăm lumea să facă mai multă curăţenie, să nu mai arunce atât de multe lucruri afară şi să încerce să treacă la colectarea selectivă a deşeurilor. Mizez pe simţul civic al cetăţenilor, pe care îi îndemn să arunce gunoiul la coş, nu pe jos.”

Actualul preşedinte al Ligii Studenţilor din centrul UBB Reşiţa, Deian Ardelean, crede în puterea exemplului:

“Ne-am alăturat campaniei de ecologizare, pentru că numai prin exemplul nostru putem aduce schimbarea în societate. Să-i determinăm pe alţii să nu mai arunce gunoaiele direct de pe geam în Bârzava, ci să le adune şi le ducă în locurile de colectare.”

Din partea fotbalistelor de la Banat Girls a pledat pentru un mediu curat Adelina Ion:

“Am primit din partea Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa invitaţia de a lua parte la campania “Un oraş ca atare pentru generaţiile viitoare”. Am acceptat această invitaţie cu inima deschisă şi ne-am bucurat că putem practica acest act de voluntariat. Ne dorim ca spiritul nostru de voluntari de astăzi să fie un exemplu demn de urmat pentru generaţia noastră, şi nu numai. Ne-am dorit să promovăm valorile civice şi etice ale societăţii, care considerăm noi că se degradează uşor-uşor. Ne bucurăm că astăzi am arătat ca o echipă şi în afara terenului. Fetele de la Banat Girls aşteaptă cu drag următoarea acţiune, pentru a putea pune umărul la dezvoltarea simţului civic”, a spus talentata  jucătoare din atacul echipei ACS Banat Girls.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.