„Acolo unde curge lapte şi miere e patria risipei”

O maximă care se potriveste operatorului de apă şi canalizare din judeţ – Aquacaras SA, la care, conform directorului general Gheorghe Filipescu, alintat „AUREL”, în ultima perioadă s-a răsturnat cornul abundenţei, fiind un exemplu de bunăstare şi dezvoltare.

Asta doar la nivel de imagine, pentru că, dacă e să intrăm în amănunt, se pare că preocuparea principală a directorului societăţii este să le facă pe plac celor doi şefi care i-au dat binecuvântarea – Ioan Popa şi Romeo Dunca, lăsând în plan secundar activitatea principală pentru care a fost constituită Aquacaraş, respectiv servicii publice comunitare de alimentare cu apă şi canalizare.

După cum s-a mai scris, managementul Aquacaraş este calat în ultimii doi ani pe extinderea ariei de activitate prin derularea unor servicii complementare care să satisfacă interesele lui Dunca şi Popa.

Ce contează că mai avem în municipiul Reşiţa străzi întregi fără apă şi canalizare? Iar despre restul oraşelor şi comunelor din judet, ce să mai vorbim! Se mai trăieste incă cu apă la cişmea şi wc in fundul curţii, pentru că cine trebuie să se ocupe are alte priorităţi.

Dacă Dunca sau Popa vor contracte de deszăpeziri, curăţare de vegetaţie şi diverse, atunci, pe cai ca se filmează! Păi vorba aia, ai în mână pâinea si cuţitul si să laşi să vină altul?

Drept urmare, Aquacaraş, cu implicarea preşedintelui judeţului, a contractat servicii de deszăpezire a unor tronsoane de drumuri judeţene şi a achiziţionat/închiriat utilaje pentru serviciile respective, unele „oferite” cu titlu gratuit de Dunca, altele fiind vândute chiar de propia firmă.

„By the way” (vorba emancipaţilor) domnule Dunca, cum se face că un camion deţinut de firma dumneavoastră a ajuns să fie cumpărat taman de Aquacaras? Nu ştiţi? Dacă ziceţi că nu vă mai ocupaţi de firmă, vă spunem noi. Dunca Expediţii SA a vândut în septembrie 2022 către Aic Trucks, cu 82.848 lei, un camion şi o semiremorcă, care a fost achiziţionat ulterior, în luna octombrie 2022, de Aquacaras, la suma de 95.150 lei. Vedeţi domnul preşedinte, că dacă eraţi transparent, Aquacaras nu mai pierdea circa 12.000 lei plătiţi intermediarului. Nu era mai bine să-l vindeţi direct la Aquacaras şi să mai rămână nişte bănuţi în cont?

De interes:  De ce este important sa ai un brand personal puternic?

Problemele existente la Aquacaras sunt băgate sub covor de către domnul Filipescu, care se laudă in mass-media cu realizări pompoase, precum semnarea contractelor de finanţare de ordinul sutelor de milioane de euro. Nu ne spune însă că nu are bani pentru cotele de cofinanţare, iar la ANAF are taxe şi restanţe de peste 10 milioane de lei? Cum de altfel nu ni se prezintă nici faptul că lucrările întârziate ale Aquacaras pun în pericol alte investiţii din oraş sau din judeţ sau că la unele proiecte nu se mai lucrează de o perioadă bună de timp? Cât despre pericolul să se aleagă praful de finanţarea POIM şi să trebuiască să restituim toţi banii, să ne facem cruce să nu se întâmple.

Aspectele negative din activitatea operatorului de apă şi canalizare nu îi afectează contractul de management al lui Filipescu, atâta timp cât Dunca şi Popa au grijă ca acesta să fie menţinut în funcţie cu orice preţ.

Cât despre cei doi corifei, al căror bloc din Reşiţa a crescut într-un an de pandemie, cât altele în 7, ce să mai spun…

Să începem prin a preciza că, beneficiind de consilierea „culturală” a lui Hotnogu, şi Nelu Popa şi-a prelungit autorizaţia de construcţie şi nu a efectuat recepţia finală la blocul cu pricina, tocmai pentru a amâna plata impozitelor către Primăria Reşiţa.

De interes:  Brexit – europenii sunt circumspecti in ceea ce priveste nou cerere efectuata de May

Să ne amintim apoi că, trecând pe acolo, aţi văzut schelele cu inscripţia Termoconstruct şi faptul că se muncea de zor, deşi era pandemie. Aţi mai văzut însă şi că schelele montate pentru anveloparea blocurilor oamenilor de rând erau abandonate, deşi  lucrările ar fi trebuit să fie realizate de aceeaşi firmă.

Sunt curios ce penalităţi a aplicat primăria Reşiţa firmei Termoconstruct pentru nerespectarea termenilor contactuali. Oare aş pierde mult dacă aş face un pariu că pentru „prostime” s-au invocat condiţiile de pandemie? Voi, dragi cititori, credeţi că s-au protejat ineresele instituţiei?

După toate astea, să fie o simplă coincidenţă faptul că patronul de la Termoconstruct a cumpărat apartamente şi parcări la blocul lui Popa si Dunca la preţuri de metropolă?

Tot coincidenţă o fi şi faptul ca la acelaşi bloc au lucrat firmele domnului Ionescu (soţul consilierei primarului), de la Ruxion Steel SRL, Gaidoş (prietenul primarului) de la Dirksen Beton SRL şi Zifceak de la  Maxagro, care, anterior şi ulterior au beneficiat de contracte din partea primăriei Reşiţa sau Consiliului Judeţean.

Bine, umblă vorba că unul dintre ei nu ştie ce să mai vândă ca să scoată cămaşa, pentru că socoteala de acasă nu e ca aia din târg. Dar asta este! Obrazul subţire, cu cheltuială se ţine!

Să amintim şi de firmele Ipd Impex (care modernizează liceele din Reşiţa), Abraxas (partea cu proiectele tehnice, societatea unde a fost asociat Nelu Popa) şi Electroechipament (furnizor de echipamente electrice). Si de la firmele astea au fost unii care nu s-au simţit împliniţi în viaţă până nu şi-au cumpărat apartamente în blocul lui Nelu, aşa că acum ne privesc de sus, din imobilul de lux Reşiţa City Center. Domnul Sandu, de exemplu, nu are nicio grijă când ştie că apartamentul pe care l-a cumpărat în celebrul bloc are instalaţia electrică făcută de firma Electroechipement, unde este asociat, impreuna cu domnul HURMUZ. Întâmplător sau nu, Clinica Vest Med (unde fiul celui din urmă este acţionar) şi-a început activitatea în Reşiţa, la parterul imobilului City Center, în aceeaşi perioadă când Electroechipament obţinea contracte pentru iluminat public în Reşiţa.

De interes:  Oferte Black Friday 2023: Reduceri și Promotii la Magazinul Tau Preferat

Şi în plus, scrie undeva oare că dacă firmele astea au lucrat la blocul cu pricina nu au dreptul să mai primească contracte şi în viitor?

Sau e cumva ilegal faptul că firma Structural Adviser a făcut nişte proiecte tehnice sau de consultanţă la unele investiţii ale primăriei Reşiţa, dar şi la unul privat, pentru o pensiune la Văliug?

Iar dacă firma Abraxas a făcut ceva documentaţii pentru blocul lui POPA, asta însemnă că nu are voie la contracte cu primăria Reşiţa?

Sau dacă la City Center am observat camioane ale firmei Maxagro ce aduceau de zor materiale de construcţii, are legătură cu faptul că Dunca se jură că la DJ 581 s-a turnat asfalt de aeroport, deşi bitumul are deja probleme, iar la pistele de biciclete s-a turnat direct pe pământ? O fi fost de la lipsa de piatră, de care nu va mai duce lipsă după ce a primit cariera de la colegul de partid, primarul din Forotic?

Dacă treceţi pe lângă City Center, renunţaţi puţin la momentele de romantism şi reveniţi cu picioarele pe pământ, adică pe dalele furnizate de prietenul de la Lugoj, întrebându-vă dacă au vreo legătură cu cele plătite de primăria Reşiţa pentru alte străzi.

În concluzie, la toate întrebările de mai sus, găsiţi voi un răspuns! Rămâneţi cu bine.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.