Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin a anunţat cauza probabilă a incendiului de la sediul Consiliului Judeţean şi Prefecturii cărăşene. În urma analizei efectuate la faţa locului, specialiştii au ajuns la concluzia  că focul ar fi pornit flacăra unei lămpi cu care s-au făcut lucrări la casa liftului.

”În urma analizării ipotezelor argumentate, s-a stabilit ca şi cauză probabilă de producere a incendiului de la Palatul Administrațiv din municipiul Reşiţa – flacăra de la o lampă cu lichid gazos, ca urmare a neprotejării termice corespunzătoare, în urma unor lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului”, declară lt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Reamintim că focul a izbucnit marţi seara, în jurul orei 20.00, misiunea pompierilor fiind una extrem de dificilă din cauza înalţimii la care trebuia realizată intervenţia. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă 5 echipaje de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apa şi spumă şi un echipaj de pompieri cu autoscara din cadrul inspectoratului. Ulterior, au venit în sprijin alte 4 echipaje de pompieri cu 4 autospeciale, dintre care 2 autospeciale de stingere cu apa şi spumă şi 2 autoscări. Din fericire, o ploaie torenţială a uşurat misiunea pompierilor, care au reuşit să lichideze incendiul în aceeaşi seară, în jurul orei 22.00.

De interes:  Care sunt cele trei tipuri de geantă pe care trebuie neapărat să le ai?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.