Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, în colaborare cu ACS Banat Girls Reşiţa, se implică în lupta contra coronavirusului! Cei care au învins în bătălia cu COVID-19 sunt invitaţi să participe la o campanie de donare de plasmă, demers care poate salva vieţi. Lansată din 28 octombrie,  iniţiativa mizează pe implicarea tinerilor, dar şi a altor cetăţeni care au fost depistați cu virusul SARS-COV19, s-au însănătoşit și acum pot dona plasmă pentru a ajuta și alți bolnavi să lupte împotriva acestui virus. Un proiect foarte important, apreciază medicul Rodica Neaga, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa:

“Ne-am bucurat astăzi că în rândul celor care lucrăm la centrul de recoltare din Reșița a venit domnul Daniel Amariei, directorul Casei de Cultură a Studenților din Reșița, și ne-a propus un proiect de donare de plasmă pentru cei care au avut COVID,  din rândul celor care practică diverse sporturi și care sunt afiliate de Casa studenților. Chiar în cursul zilei de astăzi am luat două persoane care au avut COVID în antecedente, pentru donare de plasmă. Noi, cei de la Centru, venim cu un apel adresat celor care au trecut prin această boală, să vină să doneze plasmă, să se gândească la faptul că mai sunt bolnavi care duc o luptă crâncenă între viaţă şi moarte. După cum bine ştim, această plasmă este indicată pentru bolnavii care se află la Terapie Intensivă şi care sunt în stare critică”, a precizat Rodica Neaga.

De interes:  România participă cu şase luptători la turneul de la Minsk

Primele donatoare au fost chiar două dintre fotbalistele ACS Banat Girls, care au trecut cu bine peste boală şi au dorit să ajute în acest fel persoanele pe care virusul le-a lovit mult mai dur. Alex Ungureanu, reprezentantul grupării Banat Girls, a vorbit cu mândrie despre caracterul fetelor.

“Încep prin a-mi exprima mândria față de fetele noastre, care au ales să răspundă pozitiv invitației Casei de Cultură Studențeşti  și s-au alăturat campaniei „Luptăm împreună până la ultima picătură de plasmă”. Astăzi au reușit să doneze două fete din cele trei prezente. La una dintre ele a trebuit să amânăm, deoarece au apărut mici probleme, urmând ca fetele care au rămas “datoare” astăzi sa repete procesul peste câteva zile când se va întoarce și Violeta Miţul de la lotul național al Moldovei. Încă o dată repet, suntem mândri de ele, au arătat empatie față de semeni și nu în ultimul rând curaj prin gestul lor și sper ca în viitorul cât mai apropiat să pot spune asta despre cât mai multe persoane din comunitatea noastră care s-au aflat în situaţia lor.”

Una dintre sufletistele de la ACS Banat Girls este Lidia Cauni, care îi îndeamnă şi pe alţi bolnavi vindecaţi să doneze plasmă pentru viaţă:

De interes:  Zile pline de dăruire pentru beneficiarii campaniei ” Mâinile Bucuriei” din Reșița!

“Astăzi am ales, împreună cu colegele mele, să facem un act de caritate, adică să salvăm vieți prin donarea de sânge și de plasmă. A fost un proces foarte scurt, totul a durat cinci minute, și în aceste cinci minute putem salva mai multe vieți. Sunt bucuroasă că noi am reușit și îndemn și pe alții să facă ce am făcut noi astăzi.”

“Pot dona toți cei care au avut acest virus și ultimul test negativ a avut loc în urmă cu 28 de zile. Acțiunea se desfășoară la Centrul de Recoltare Sânge din Reșița, de luni până vineri, între orele 08.00 -12.00. Cei care doresc să se alăture, trebuie să se prezinte cu cartea de identitate și buletinul de analize care să ateste rezultat negativ la ultima testare”, a precizat, la rândul său, Daniel Amariei, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.