Sfaturi pentru amprentarea suprafetelor cu beton amprentat

Despre avantajele betonului amprentat

Aveti un buget limitat? Atunci, betonul amprentat poate sa fie o solutie rentabila pentru dumneavoastra, cand marmura italiana nu mai este o optiune. Suprafetele cu beton amprentat ofera avantajul aproape infinit al culorilor si modelelor, de multe ori la o jumate din preturl lucrarilor alterantive de piatra, granit, marmura sau ardezie.

Vreti sa mariti o terasa ori sa infrumusetati podeaua fara sa indepartati placa existenta? Optati pentru beton amprentat. Adesea, aceste suprafete pot fi plasate acolo unde se doreste modernizare sau re-amenajare. Puteti obtine culori si texturi frumoase, fara a utiliza materiale traditionale, cum ar fi piatra sau tigla.

Pentru versatilitate, suprafetele cu beton amprentat castiga tot mai multi fani in toata lumea. Puteti turna beton amprentat oriunde: in interiorul unui apartament de la etajul 10 sau in exteriorul unei case.

 

S-ar putea sa nu aveti nevoie de instrumente noi

Daca aveti deja niste matrite pentru amprentarea betonulul, este posibil sa nu mai fie nevoie sa cumparati altceva.

De interes:  Centrală termică pe lemn sau peleți? Tu ce alegi?

Puteti folosi covorasele de amprentate special fabricate pentru suprafetele care nu au linii adanci.

O regula generala este ca profunzimea instrumentelor de amprentare nu ar trebui sa depaseasca niciodata adancimea suprafetei de lucru. Suna firesc, dar uneori acest lucru este trecut cu vederea. Modelele aleatorii de piatra si stanca sunt, in general, mai agresive si au un relief mai profund decat placite de ardezie sau alte alternativa similare.

 

De asemenea, inainte de a incepe procedura de amprentare, asigurati-va ca aveti suficiente matrite si covorase. Daca nu aveti suficiente, va fi greu sa pastrati modelul aliniat bine.

Instrumentele pentru curatarea imbinarilor si liniilor de chit sunt aceleasi ca si pentru betonul clasic. Puteti utliza unelte in forma S, in stilul taietului de pizza sa dalta.

 

Informeaza-te despre produsul ce urmeaza sa fie amprentat

Atunci cand lucrati pe suprafetele amprentate cu beton, este important sa va afamiliarizati cu produsul in sine. Produsele de la diversi producatori actioneaza diferit, asa incat timpul de intarire si de lucru pot varia de la un produs la altul.

De interes:  Noile Ateliere online DIY din Timișoara te așteaptă!

O diferenta este modificarea polimerului – unele accelereaza, altele incetinesc.

Contractorii familiarizati cu suprapunerile amprentate sunt de acord ca temperatura afecteaza foarte mult timpul stabilit si fereastra de lucru cu aceste sisteme. Verificati ce spune producatorul cu privire la intervalele mici, maxime si optime pentru temperatura.

Temperatura nu este singurul paremtru de notat intr-un proiect. O alta problema apare in timpul operatiunilor de amprentare in conditii de varf, cand circulatia aerului este mortar accelereaza evaporarea. Acest lucru poate duce la fisuri de contractie inestetice pe suprafata betonului. Asa apar variatiile de contractie a straturilor de suprafata si sub-suprafata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.