Premierul României a vizitat astăzi județul Caraș-Severin și a plecat spre Washington primind și făcând în același timp promisiuni! 

Viorica Dăncilă a aterizat cu elicopterul la Caransebeș, unde există un aeroport pe care până nu demult se făcea agricultură și pe care un om de afaceri se chinuie să-l repună pe harta și așa săracă a aeroporturilor civile din țară. Până acum, cerul nu este însă deloc senin și aeronavele de pasageri sau de mărfuri îl ocolesc. Liderul PSD a poposit apoi la Reșița, unde fosta fabrică de armament și UCMR-ul așteaptă de atâta vreme să repornească producția ca atunci când erau lideri de piață. Mai departe, șeful Guvernului și, totodată, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a plecat spre Clinica Oncologică „Nera”, de la Sasca. Mai întâi pe un drum județean bunicel, apoi pe drumul național Moravița – Oravița, parțial asfaltat, parțial decopertat, pe care s-au făcut lucrări în timp record în această săptămână de către echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. Ultimii kilometri până la centrul oncologic au fost de coșmar, dar premierul a ajuns cu bine în locul în care oameni cu suflet mare au făcut minuni pentru bolnavii de cancer. A vizitat clinica, i-a ascultat povestea și mai ales i-a aflat nevoile. Atât la intrare, cât și la ieșire a făcut o adevărată baie de mulțime. A primit încurajări, a fost invitată în concediu și i s-a cerut imperativ să-l bată pe Klaus Iohannis, ca nu cumva să vină liberalii la putere și să taie pensiile. Dacă prin alte locuri a fost întâmpinată și de către protestatari, în Caraș-Severin, Viorica Dăncilă a defilat pur și simplu prin mulțime.

De interes:  Îngerii din linia întâi!

Vizita prim-ministrului s-a încheiat la Moldova Nouă, pe malul Dunării, în punctul de trecere a frontierei cu bacul. Un bac care încă stă la mal. Viorica Dăncilă a văzut cu ochii ei Ostrovul din mijlocul fluviului, o copie a Deltei Dunării care nu e însă deloc pusă în valoare, iar ministrul Fifor a privit spre Moldomin, spre compania minieră de care s-a ales praful, în ciuda faptului că zăcămintele de la Moldova Nouă sunt evaluate la sume amețitoare. Premierul a făcut și aici mai multe promisiuni, satisfăcând astfel cerințele primarului Adrian Torma, de astăzi, primar PSD. Dar a promis și urgentarea Hotărârii de Guvern atât de necesară dezvoltării domeniului schiabil Semenic, proiect al Consiliului Județean Caraș-Severin și al primăriilor din Reșița și Văliug.

Viorica Dăncilă și miniștrii Fifor, Teodorovici și Cuc n-au fost plimbați astăzi pe unde e totul frumos și bine, ci au descoperit locuri fascinante, dar în același timp s-au convins că Bantul Montan a rămas mult în urmă la capitolul infrastructură. Și-au luat angajamente. La schimb le-au cerut oamenilor susținere. Au fost asigurați că o vor avea. La rândul său, Viorica Dăncilă a însărcinat-o cu putere deplină și a împuternicit-o pe Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, să vină la București cu traista plină de proiecte. La viitorul premier, pentru că Viorica Dăncilă e convinsă că românii o vor trimite prin votul lor la Palatul Cotroceni, dorindu-și un altfel de președinte decât Klaus Iohannis!

De interes:  Pro România, împotriva pensiilor speciale. Și nu numai! „Nu este normal să primești pensia de la stat și să iei un salariu tot de la stat”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.