Astăzi, stilul românesc atrage din ce în ce mai multă atenție prin simplitatea, naturalețea și, în același timp, șicul său, umplând imaginea cu un anumit sens. În sezoane diferite, designerii au încercat adesea să își arate viziunea asupra stilului tradiţional românesc, bazându-se pe caracteristicile culturale și punându-și ideile în practică. Astăzi, să-ți cumperi haine tradiționale românești, este mult mai ușor decât înainte. Rochiile, costumele tradiționale, împletiturile și tot felul de caftane, pot fi comandate în magazine online specializate. Este suficient să intri pe site-ul ia românească.ro pentru a vedea modele de ii și rochii tradiționale românești. Dacă te întrebi cum să porți haine românești în viața modernă pentru a arăta frumos, elegant și, în același timp, să fii la modă, ar trebui mai întâi să alegi o ie și apoi să alegi celelalte elemente pe care să le îmbini astfel încât să fii în trend.

Îmbracă portul naţional românesc

Dacă dorești cu adevărat să te îmbraci cu îmbrăcămintea tradițională în forma sa cea mai pură, atunci o poți face în siguranță la anumite sărbători românești sau festivaluri populare. În viața de zi cu zi, poți purta și elemente individuale ale unui costum popular, însă trebuie combinate cu haine moderne. Atunci imaginea poate fi atribuită stilului boem și va arăta ușoară, răcoritoare și foarte relevantă în timpul verii. De exemplu, o bluză strălucitoare, cu mâneci magnifice și broderie, poate fi perfect combinată cu blugi sau pantaloni de piele cu o lungime mai clasică până la gleznă. Accesoriile și încălțămintea pot fi în același stil boho sau moderne, totul depinde de scopul ieșirii.

De interes:  Care sunt cele mai vandute piese Prox

Stilul românesc este mai degrabă o interpretare modernă, care amintește parțial de unele caracteristici ale costumului tradițional românesc, dar, în același timp, împletit armonios cu viața modernă, arătând relevant, la modă și foarte frumos. Adesea, câteva atingeri sunt suficiente pentru a face imaginea să se joace cu culori românești și, în același timp, să nu pară supraîncărcate. De exemplu, o fustă lungă poate fi simplă sau cu o floare retro, o ie albă, putând adăuga accesorii, o geantă originală brodată cu mărgele etc. Câmpul pentru experimente este foarte larg.

Dacă floarea retro este puțin deschisă, atunci poți merge mai departe. Recent, mulți designeri străini și autohtoni includ în mod activ curele late la rochii cu decolteu pătrat în colecțiile lor, care arată foarte elegante.  Uită-te la colecția de primăvară de la Paris, la Valentino Fashion House- înaintea ochilor îți apar rochii tradiționale într-o formă aproape originală. Alți designeri folosesc doar o nuanță de folk românesc, dar în același timp, se folosesc de dantelă, jacquard, catifea, mătase, și poți găsi adesea un detaliu legat de imaginea stilului românsc – broderia. Există multe tipuri de tehnici și stiluri de broderie, iar tradițiile broderiei din diferite regiuni ale României depind de zone și de istoricul lor.

De interes:  Cum se poate face reabilitarea termică a unei fundaţii

Ii tradiționale românești

Îmbrăcămintea cu motive naționale este acum la modă. Poți alege mărci populare care studiază istoria modelelor naționale și folosesc broderii etnice complexe în colecțiile lor. Designerii și-au găsit nișa în crearea de haine, adaptând motive naționale la prezent. Acești designeri studiază istoria modelelor naționale, explorând modelele de broderie etnică pentru a le stiliza în colecțiile lor.  Secretul succesului ei, este versatilitatea. Ia poate fi o bluză care poate fi purtată la o pereche de blugi rupți. Designerii reînvie costumele populare, reușind să-și pună amprenta în tendințele vestimentare tradiționale etnice.

Designerii utilizează broderii complexe lucrate manual, țesături naturale, transparente și aerisite. În îmbrăcămintea cu aromă moldovenească poți găsi atât o ie cu un imprimeu național modern, cât și o adevărată ie brodată tradițional. Cămășile tradiționale masculine sunt create pentru bărbații cărora nu le este frică să-și experimenteze imaginea. De curând, designerii au decis să încerce ceva nou și au lansat o colecție de haine cu motive naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.