In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au ales sa isi construiasca locuinte in afara orasului, ducand la aparitia unor intregi cartiere rezidentiale acolo unde pana mai odinioara erau campuri. Decizia de a da apartamentul pe casa este una excelenta, insa nu este lipsita de probleme. Una dintre problemele intampinate de foarte multi oameni care au ales sa se mute in cartiere rezidentiale de case este cea a drumului.

Cel mai adesea, accesul catre locuinte se face prin drumuri private de servitute, detinute fie de proprietari, fie de dezvoltatorul cartierului. Pare atractiva ideea de a avea drum privat, insa problema este data de administrarea lui.

Costurile de asfaltare drum privat , de intretinere ( indepartare zapada, reparatii, etc) si de conectarea la utilitati pot fi foarte mari si trebuie sa fie suportate in exclusivitate de catre proprietari. Singura solutie eficienta este cedarea drumului catre primarie, insa acest lucru poate sa insemne o multime de timp pierdut si foarte multa birocratie.

De interes:  Jocurile Evei - despre sexul slab și farmecul său puternic

Cum se poate ceda drumul privat catre primarie si care sunt problemele ce pot aparea?

Daca drumul este detinut de catre o singura persoana, lucrurile sunt relativ simple si implica doar un document de cedare. Daca este detinut de mai multe persoane insa, lucrurile se complica.

Pentru cedarea catre primarie trebuie sa fie de acord absolut toti proprietarii drumului, iar in cazul in care locuintele sunt achizitionate prin intermediul unui credit, este esential ca banca sa fie de acord. Intregul proces poate dura foarte mult ( chiar si cativa ani) iar odata ce a fost efectuat nu este totul roz.

Care sunt avantajele si dezavantajele cedarii drumului catre primarie?

Avantaje. Pe lista avantajelor se numara faptul ca primaria are obligatia de a intretine drumul. Practic, costurile aferente asfaltarii, aducerea utilitatilor, intretinerii si iluminarii stradale cade in responsabilitatea primariei. Din punct de vedere al costurilor, asadar, cedarea drumului privat catre primarie este o solutie optima.

Dezavantaje. Din pacate, exista si dezavantaje. Drumul nu va mai fi privat, ceea ce inseamna ca oricine poate circula pe acolo fara nicio restrictie. Exista mereu posibilitatea ca primaria sa ia decizii asupra drumului, care sa nu fie pe placul proprietarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.