Seturile noi de piese motociclete iti ofera o serie de benefiicii fabuloase, in sensul ca protejeaza viata motorului si ii imbunatateste fiabilitatea. Alegerea unui set complet de componente si accesorii de schimb pentru motocicleta ta trebuie sa tina cont de o serie de criterii pertimente, printre care se numara: producatorul de piese OEM agreat de constructorul de motocicleta, popularitatea si performantele tehnice.

Si cum primavera se apropie cu pasi repezi, este extrem pentru tine sa ai la indemana seria de piese motociclete pe care sa le folosesti la nevoie, atunci cand elementele componente originale ale motocicletei ajung intr-o faza avansata de uzura.

Cum sa alegi modelele de piese care se potrivesc de minune motocicletei tale? Cat de importanta este compatibilitatea cu piesele venite din fabricatie? La aceste doua intrebari va raspundem pe parcursul acestui articol.

Criterii de alegere a modelului potrivit

Piata de componente moto este plina de o serie complete de piese pentru motociclete, unele avand performante deosebite iar altele o durata de viata ceva mai scurta. La o simpla documentare, poti deosebi intre acele piese care sa ofere avantaje multiple motocicletei tale.

De interes:  Decoratiuni interioare - Cum sa iti decorezi living-ul

Piesele de schimb originale sau echipamentele moto sunt ansambluri de schimb identice cu cele furnizate liniei de asamblare a producatorului. Acestea include in mod obligatoriu, marca si un numar unic de producator, caracteristici pe care le intalnesti si in cazul unui kit lant, spre exemplu.

 

Calitatea si compatibilitatea cu piesele din fabricatie

Calitatea si compatibilitatea unui kit de piese moto, cum ar fi cel de ambreiaj sau transmisie,   presupun ca acesta sa indeplineasca toate exigentele stabilite de catre constructorul de motociclete. Concret, acesta este garantat din punct de vedere tehnic, de catre producator.

Piesele de schimb originale sunt piese si ansambluri identice cu piesele si ansamblurile furnizate liniei de asamblare a producatorului. Astfel de piese de schimb sunt in mod obligatoriu marcate si au un numar unic de producator moto, de exemplu piesele pentru Yamaha MT 07 nu sunt compatibile cu o Yamaha FZ 6. 

 

Garantie la reparatie

In timpul reparatiei de garantie si reparatia motocicletelor, multe operatiuni in centrele tehnice sunt efectuate exclusiv cu utilizarea pieselor de schimb originale, ceea ce se datoreaza cerintelor mentinerii unei garantii pentru motocicleta.

De interes:  Echipamente moto de calitate pentru o experiență de conducere sigură și confortabilă

In concluzie, trebuie mentionat ca nu este deloc usor pentru un motociclist obisnuit sa decida asupra intregii varietati si in continua schimbare a tendintelor pietei moderne de piese moto. Este ca in medicina, acolo unde exista o multime de clinici si nu toti medicii pot face diagnosticul corect si pot scrie reteta corecta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.