Siguranța pe motocicletă: importanța de a fi bine echipat

Motocicletele îi pot expune pe motocicliști la răni foarte grave în cazul unui accident. Prin urmare, este vital să vă protejați în mod corespunzător atunci când conduceți o motocicletă. O actualizare în ceea ce privește echipamente moto pentru siguranță: căști moto, mănuși, geacă de motocicletă etc.

Cu toate că 9 din 10 tineri spun că sunt bine echipați, realitatea despre echipamente moto și căști moto în timpul mersului pe motocicletă este mult mai diferită:

  • Doar 83% dintre șoferi poartă sistematic căști moto de protecție și 81% dintre pasageri.
  • Unul din trei șoferi tineri circulă fără mănuși.
  • Alte echipamente moto, care nu sunt obligatorii, dar sunt puternic recomandate, sunt de asemenea neglijate: jacheta (purtată de 62% dintre șoferi față de 57% dintre pasageri), pantalonii (62% față de 61%) și cizmele înalte (43% față de 44%).

Obținerea unui echipament moto pentru siguranță

Pentru a limita gravitatea rănilor în cazul unui accident, echipamentul este esențial pentru siguranța motocicletei, atât pentru motociclist, cât și pentru pasager.

De interes:  Sfaturi utile legate de conduita in mers si de protectie in timpul mersului pe motocicleta

Căști moto

Prima piesă de echipament obligatorie pentru motocicliști și pasageri, casca de motociclist protejează împotriva impacturilor și crește vizibilitatea pentru ceilalți datorită dispozitivelor reflectorizante. Cu toate acestea, trebuie să respecte anumite reguli de siguranță:

  • Cumpărați o cască adecvată: casca nu trebuie să se miște, chiar dacă vă scuturați capul de mai multe ori fără să fixați cureaua.
  • Fără alte accidente: după un impact major, este esențial să schimbați casca.
  • Să fie omologată: casca trebuie să aibă standardul european, să fie omologată.

Există trei tipuri de căști moto:

  • Căști moto cu jet oferă o protecție minimă, protejând gâtul și fruntea;
  • Căști moto integrale oferă cea mai bună siguranță pentru motociclete (gât, frunte, maxilar);
  • Căști moto modulare este un compromis între celelalte două modele. Casca modulară este un compromis între celelalte două modele. Atenție însă, majoritatea acestor căști moto nu sunt omologate pentru utilizarea în trafic cu cureaua de bărbie ridicată.

Mănuși pentru motociclete

În cazul unui accident, prima reacție este de a amortiza căderea cu mâinile. Mănușile pentru motociclete sunt o piesă cheie a echipamentului de siguranță pentru motociclete, protejând mâinile, degetele și încheieturile mâinilor. Optați pentru mănuși din piele cu articulații și palme întărite, prevăzute cu o curea de strângere pentru o bună susținere în caz de alunecare. Oferiți perechi diferite pentru diferite anotimpuri.

De interes:  Echipamente moto: casca moto flip up vs. casti moto MTB și enduro

Geaca de motocicletă

O jachetă de motocicletă este un element de siguranță esențial pentru motocicliști. Pentru a vă proteja împotriva abraziunii, evitați căptușelile sintetice (nailon), care se pot topi la alunecare și pot provoca răni grave. În schimb, alegeți o jachetă din piele, care oferă protecție naturală împotriva abraziunii, sau o jachetă din material rezistent la abraziune (Kevlar sau Cordura). Pentru a reduce șocurile și rănile, alegeți o jachetă de motocicletă cu protecție pentru spate și întărituri la coate și umeri.

Pantofi, incaltaminte moto

Dacă nu vrei să investești în cizme specifice pentru motociclete, ar trebui să optezi pentru încălțăminte înaltă, antiderapantă, din piele, suficient de moale pentru a simți comenzile. În mod ideal, acestea ar trebui să fie echipate cu întărituri pentru a proteja gleznele. Sunt o parte foarte importantă a unui echipament moto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.