Zi dedicată comemorării eroilor, în orașul Revoluției [FOTO]

Sute de timișoreni s-au adunat astăzi la Catedrala Mitropolitană din Timișoara pentru a lua parte la slujba de comemorare a eroilor căzuți pe câmpul de luptă, dar și la ceremonialul militar. Este o zi specială la nivel național. Ziua Eroilor este sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Paște, la praznicul Înălțării Mântuitorului.

Încă de la primele ore ale zilei s-au depus coroane de flori la mai multe monumente din oraș, cum ar fi cel de la unitatea militară din Chișoda sau cel de la Cimitirul Eroilor. După depunerea de jerbe și coroane, punctul culminant al zilei l-a reprezentat slujba de pomenire a eroilor neamului și defilarea detașamentului de onoare, desfășurat la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Centrul orașului a răsunat de sunetul clopotului catedralei ortodoxe, tras în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru popor. Slujba a fost ținută de IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, care cu acest prilej l-a pomenit și pe Cristian Amariei, polițistul ucis în urmă cu doar câteva zile.

De interes:  Cum să-ți optimizezi fluxul de lucru în bar: 6 echipamente pentru care să optezi

„Momentul de la Timișoara și evenimentele ce au fost marchează faptul că în țara asta se mai nasc eroi. Tânărul polițist a căzut la datorie, el era pe front, nu se lupta cu o armata externă, ci cu indisciplina și cu ceea ce este rău în societate. Și pe el l-am pomenit astăzi și l-am pus alături de eroii neamului românesc”, a spus IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

În inima orașului, garda de onoare a defilat în semn de respect pentru colegii căzuți în luptă. Fanfara militară a intonat Imnul Național, sub ochii sutelor de timișoreni. La manifestări au participat și autorități din Timiș, care au depus coroane de flori la Monumentul Crucificării, amplasat în fața lăcașului de cult.

După momentul din centrul orașului, programul militar a continuat la monumentul Apărătorii Neamului din Calea Șagului, unde au fost depuse jerbe și coroane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.