Regizorul Robert Dornhelm a fost ales ambasador al Timișoarei 2021. Acesta s-a născut la Timișoara, iar de acum înainte misiunea sa este de a promova orașul de pe Bega și de a susține evenimente culturale.

Născut în 17 decembrie 1947 la Timișoara, Robert Dornhelm a emigrat în Austria în 1961, unde a studiat la Academia de Film de la Viena. În prezent trăiește în Statele Unite unde își continuă cariera de regizor. Acesta a primit în 2014 și titlul de cetățean de onoare al Timișoarei. Misiunea sa este de a promova orașul de pe Bega peste hotare și de a susține evenimente culturale organizate de Asociația Timișoara 2021. Robert Dornhelm a fost nominalizat la premiul Oscar pentru „The Children of Theater Street”, un film despre studenţii de la Kirov Ballet, dar și pentru producția „She Dances Alone”. 

După Revoluție s-a întors în Timișoara pentru a realiza documentarul „Requiem for Dominic”, nominalizat la Globul de Aur pentru „Cel mai bun film străin”. Dornhelm a regizat si alte producţii ale USA Network: „RUDY: The Rudy Giuliani Story” (cu James Woods si Penelope Ann Miller), „Sins of the Father” (cu Tom Sizemore, Ving Rhames si Richard Jenkins), „RFK” (cu Linus Roache in rolul lui Robert Kennedy) și „Anne Frank”.

„Anne Frank” a obținut 11 nominalizări Emmy și un premiu pentru „Cea mai bună miniserie” în 2001. Altă producţie este „Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald”, pentru care actrița Helena Bonham Carter, în rolul principal, a fost nominalizată la Oscar la categoria „Cea mai bună actriţă”.

Sursa foto: seefilmla.org

De interes:  5 mituri combatute despre pensionare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.