Nimeni nu s-a născut învățat. Indiferent de domeniul în care activezi, atunci când ești la început ai foarte multe informații de descoperit și de procesat. În majoritatea cazurilor chiar se recomandă găsirea unui mentor. În ceea ce privește videochatul, sector de activitate în care informațiile nici nu circulă foarte liber, nevoia de îndrumare este cu atât mai evidentă. 

Din fericire, în această industrie concurența este privită ca un factor pozitiv pentru afaceri, așadar există câteva modele experte care sunt dispuse să-și împărtășească secretele. Până la urmă informația trebuie să se transmită din generație în generație, nu? Desigur, vei primi și un ghid pentru videochat atunci când te angajezi, dar până atunci iată ce sfaturi și recomandări care au trecut testul timpului poți lua în seamă. 

Nu lucra singură 

Majoritatea modelelor se bucură la gândul că pot lucra singure de la domiciliul personal și astfel se gândesc că vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar la sfârșitul lunii, comisionul studioului fiind exclus. Ei bine, acest lucru se întâmplă extrem de rar, mai ales dacă modelul în cauză este la început de drum. 

Printre dezavantajele lucrului pe cont propriu se numără lipsa unui contract de muncă, lipsa de echipament și susținere tehnică specializată, lipsa unui decor potrivit și lipsa unei îndrumări de calitate. Gândește-te doar cât timp vei pierde pentru a crea profile pe platformele speciale și pentru a face rost de echipament, nici nu mai vorbim despre greșelile pe care lei vei face din lipsă de cunoștințe. Modelele cu experiență recomandă în 10 din 10 cazuri asocierea cu un studio profesionist! 

Ai grijă cu cine te asociezi

Deși sfaturile expertelor se îndreaptă cu precădere spre colaborarea cu un studio, asta nu înseamnă că trebuie să semnezi cu primul care îți iese în cale. Există câteva semnale că nu ai de-a face cu un studio profesionist, de la lipsa de entuziasm în vederea realizării unui contract, până la începerea activității fără un training în prealabil. 

Dacă nu te simți tratată corespunzător la momentul interviului, nici nu are rost să mai începi colaborarea. Pune toate întrebările care te macină și dacă răspunsurile nu sunt pe măsură, mai caută.

Ascultă sfaturile trainerilor 

Expertele au ajuns acolo unde sunt acum tot datorită altor experte. În cazul videochatului meseria nu trebuie furată, ca în alte domenii, deoarece există training specializat. Cea mai mare greșeală pe care o poate face un model începător este să nu asculte indicațiile trainerului. Adu-ți aminte că aceste persoane au trecut deja prin ce treci tu, au ani de experiență în spate și știu cum să reacționeze în majoritatea situațiilor cu care tu de abia acum faci cunoștință. 

Dacă asta nu e de ajuns, trebuie să înțelegi că succesul lor depinde de succesul tău. Așadar, nu au absolut niciun motiv să-ți dea indicații greșite. 

Ai încredere în tine și în abilitățile tale 

Da, ai avut o primă zi/săptămână/lună mai grea și asta te-a descurajat. Crezi că modelele care au ajuns în vârf au avut succes încă din prima sesiune de videochat? Majoritatea învingătorilor în viață nu sunt nici cei mai inteligenți, nici cei mai talentați oameni, ci cei mai perseverenți. Evident, acest principiu se aplică și în videochat. 

Este absolut normal și de așteptat să nu te simți în largul tău din primul minut, aceasta fiind o activitatea nouă pentru tine. Tocmai de-asta prima lună și jumătate în general se consideră drept perioadă de învățare și acomodare și studioul îți oferă un salariu fix. Tot ce trebuie tu să faci este să ai răbdare cu tine și să-ți dai o șansă. Cu atitudinea potrivită și o echipă de calitate în spate nu ai cum să nu reușești! 

Vrei mai multe sfaturi de la experte? Alătură-te acestei industrii de succes și vei avea parte de ele. 

De interes:  „Atât timp cât ALDE a decis să fie un breloc al PSD la nivel județean cred că am încetat orice discuție cu dânșii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.