De ce bumbacul egiptean este cel mai bun bumbac din lume?

De ce bumbacul egiptean este cel mai bun bumbac din lume

De-a lungul ultimelor trei secole, bumbacul egiptean a fost recunoscut ca unul dintre cele mai mari avantaje competitive ale Egiptului. Cu o reputatie consacrata de a fi „cel mai bun” bumbac din lume, bumbacul egiptean are drept caracteristici principale moliciunea si rezistenta.

Bumbacul egiptean nu si-a castigat o astfel de reputatie fara motiv. Bumbacul egiptean este cel mai bun bumbac din lume, iar caracteristicile prezentate mai jos diferentiaza bumbacul egiptean de alte fibre naturale.

Astfel, lungimea fibrei pe care o are bumbacul egiptean face posibila realizarea celor mai fine fire fara a sacrifica rezistenta materialului obtinut. Rezistenta fibrei de bumbac egiptean face tesaturile mai solide si mai rezistente la uzura, iar capacitatea sa de a absorbi lichide confera tesaturilor din bumbac egiptean culori mai profunde, mai stralucitoare si mai rezistente. Mai mult decat atat, acesta este cel mai moale tip de bumbac, ceea ce il face incomparabil mai bun decat celelalte tipuri.

Bumbacul egiptean este ales manual, ceea ce garanteaza cele mai inalte niveluri de puritate. In plus, culesul manual nu pune stres pe fibre – spre deosebire de culesul mecanic – facand ca acestea sa fie drepte si intacte.

De interes:  5 modalități prin care specialiștii HR pot eficientiza programarea zilelor de vacanță

Toti acesti factori au determinat ca bumbacul egiptean sa fie de departe cel mai bun bumbac din lume. Tesaturile din bumbac egiptean sunt mai moi, mai fine si dureaza mai mult decat oricare alte tipuri de bumbac din lume.

Pentru ca o tesatura de bumbac sa fie de calitate, foarte important este numarul de fire sau de noduri. Numarul de noduri este, de fapt, numarul de fire din fiecare centimetru patrat si, in general, cu cat numarul de fire este mai mare, cu atat materialul se va simti mai rafinat, mai dens si mai moale.

O tesatura cu un numar de 120-180 de fire face parte din gama cea mai potrivita pentru uzul casnic de baza sau pentru inchirieri, acestea fiind regasite cel mai adesea in spitale, avand o natura mai de baza.

Un bumbac de 200 de noduri este unul destul de usor si rece, fiind folosit mai ales vara. Gasit mai ales in hoteluri, acest produs este ideal pentru lenjeriile de pat mai racoroase sau cele care trebuie sa se incadreze intr-un anumit buget.

De interes:  Extinderea/dotarea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, COD SMIS 2014+ 122516

Materialele din bumbac de 400 de noduri sunt, cu siguranta, cele mai bine vandute. Acesta este un bumbac egiptean moale, dar mai substantial decat cel de 200, favorizat pentru o senzatie rece si durabilitate, cu un apel universal. Acest produs este ceea ce te astepti sa gasesti pe paturile marilor lanturi hoteliere din toata lumea.

Bumbacul de 600 de fire este inceputul calitatii. Este o tesatura frumoasa, lucioasa, uniforma, moale si foarte neteda, cea mai bine vanduta forma de bumbac de lux din gama superioara a producatorilor.

Bumbacul de 800-1000 de fire este echivalentul rasfatului pur, avand un luciu mai intes si o tesatura mai plina. Tesatura acestuia este una extrem de robusta, dar in acelasi timp matasoasa, fiind considerata ideala pentru lenjeriile de pat extrem de frumoase care rezista chiar si dupa multi, multi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.