De ce să alegi aparatul dentar metalic pentru copilul tău?

Soluția aparatului dentar este una foarte eficientă și recomandată de stomatologi, atât în cazul copiilor și adolescenților, cât și al adulților. Atunci cand dantura nu este aliniată corespunzator, aspectul estetic are de suferit, iar în multe situații curățarea danturii devine dificilă (firele periuței nu pot pătrunde în zonele greu accesibile ale dinților înghesuiți). 

Aparatul dentar a devenit foarte popular, tot mai mulți părinți conștientizează nevoia de a merge împreună cu copiii lor în cabinetul medicului ortodont. Trebuie să știi că acesta poate fi purtat inclusiv în perioada dinților de lapte, pentru că poate ajuta foarte mult la creșterea corectă a dinților definitivi, dar și la creșterea oaselor maxilare. În această etapă este vorba de niște aparate dentare mobile. Mai târziu, când copilul este mai mare, medicul ortodont poate recomanda aparatul dentar fix metalic. Iata care sunt avantajele lui!

Rezultate excelente la preț bun

Dintre numeroasele tipuri de tratament de acest fel, varianta metalică este cea mai convenabilă din punct de vedere financiar. Prețul unui aparat dentar poate fi destul de ridicat, mai ales dacă discutăm despre cele cu safir, însă aparatele metalice sunt disponibile la un cost foarte convenabil și, de altfel, sunt și eficiente. Nu e nevoie de un efort financiar foarte mare pentru a-i asigura copilului tău o dezvoltare armonioasă și un viitor liniștit, din punct de vedere al esteticii zâmbetului. 

Câștiguri colaterale importante

Chiar dacă scopul principal al aparatelor dentare este acela de a rezolva problemele cu dinții și osatura, ele contribuie enorm și la sănătatea generală a celor care apelează la aceste tratamente. Masticația corectă, de pildă, poate să facă o diferență majoră în procesul de alimentație, ceea ce conduce la o bună funcționare a sistemului digestiv și la o stare generală de sănătate optimă. Copiii pot fi destul de neglijenți cu modul în care mestecă mâncarea, iar dantura dezvoltată incorect nu ajută deloc în acest sens. Aparatul dentar va corecta poziția dinților și va ajuta copilul să mănânce corect. 

Posibilitatea de a le personaliza

În perioada copilăriei și a adolescenței, oamenii sunt destul de reticenți când vine vorba de a purta aparate dentare, în special din cauza temei de a fi judecați de cei din jur. Pentru mult timp, aparatele dentare au fost considerate un mare minus din punct de vedere estetic, iar cei care le purtau erau ținta glumelor celor din jur. Totuși, aceasta a fost și povestea ochelarilor în societate, iar în prezent foarte multe persoane ajung să poarte ochelari falși, tocmai pentru latura estetică. Ochelarii au devenit accesorii la modă, iar același lucru se întâmplă și cu aparatele dentare. Aparatele metalice pot fi personalizate în diferite culori (cu ajutorul unor elastice – elemente componente obligatorii, denumite ligaturi și care se găsesc în nuanțe diverse: albastru, roz, verde s.a.). În felul acesta, aparatul dentar devine un accesoriu atractiv pentru copii. Cu certitudine, poți găsi varianta potrivită gusturilor copilului tău, care va fi chiar încântat să îl poarte. 

Așadar, niciodată nu este prea devreme pentru a apela la un aparat dentar, iar beneficiile pe care cele metalice le pot aduce copilului tău sunt excelente, reprezentând o investiție pe viață. 

De interes:  Beneficiile folosirii unei firme de transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.