Fenomenul răspândirii câinilor străzii este o problemă cu care se confruntă majoritatea UAT-urilor din Caraș-Severin. După modelul orașelor Moldova Nouă și Oravița, comuna Răcășdia ia în calcul înființarea unui Registru al Câinilor cu Stăpân în speranța diminuării incidentelor cauzate de maidanezi.

Șeful administrației publice locale din Răcășdia, Mirco Ilie Lechici, spune că cea mai mare luptă pe care o duce este cea legată de câinii vagabonzi. Astfel, în urma incidentelor petrecute în comuna pe care o conduce, după nenumărate discuții cu prefectul județului Caraș-Severin, cu cei de la DSVSA, precum și cu reprezentanții Asociației ALMA, Lechici a ajuns la concluzia că vinovați de situația actuală în proporție de 60% suntem noi. În loc să-i ducem la Oravița la campaniile de sterilizare, noi îi hrănim în fața casei, ne este milă de ei. Dacă tot îl hrănești, adoptă-l, ia-l înăuntru în curte și atunci automat s-ar înjumătăți numărul câinilor vagabonzi.

Întrebat dacă vede construirea unui adăpost pentru patrupede pe raza comunei ca reprezentând o soluție, Lechici nu este convins 100% că acest lucru va da roade, întrucât a identificat nenumărați localnici din Vrăniuț care vin și abandonează câini pe raza localității Răcășdia.

De interes:  Ai datorii la Kruk Romania? Vezi cum poți să le achiți mai ușor!

Pe de altă parte, Mirco Lechici este deschis în fața înființării unui Registru al Câinilor cu Stăpân pe modelul celor din Moldova Nouă sau Oravița, dar și în fața participării la campaniile de sterilizare, o evidență clară a patrupedelor pe raza UAT-ului permițând, conform legislației, aplicarea de sancțiuni celor care nu declară animalele de care se îngrijesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.