Care sunt elementele esențiale de care are nevoie un schior pe pârtie?

Orice persoană care vrea să schieze trebuie să aibă un echipament special, care să conțină anumite elemente, unele dintre acestea fiind esențiale pentru practicarea acestui sport în deplină siguranță.  Dacă cei care au deja experiență în practicarea acestui sport cunosc astfel de detalii într-o oarecare măsură, cei care abia acum descoperă tainele și beneficiile schiatului au nevoie de ajutor în ceea ce privește alegerea echipamentului potrivit. Totuși, este necesar ca toată lumea să știe care sunt principalele elemente care nu ar trebui să lipsească din echipamentul unui schior.

Îmbrăcăminte de schi

În primul rând, schiorul trebuie să aibă un confort termic sporit, care să îi permită să poată petrece un timp îndelungat afară, pe pârtie, la temperaturile scăzute specifice iernii. De asemenea, hainele trebuie să ofere și o libertate în ceea ce privește mișcările, mai ales că oamenii care le poartă vor practica un sport fiind îmbrăcați destul de gros.

Astfel că, pentru un confort termic optim, este necesar să fie purtate trei straturi de îmbrăcăminte. Stratul interior trebuie să fie termic, dar care să permită aerului să circule și pielii să respire, stratul de mijloc are rolul de a păstra căldura, motiv pentru care ar trebui să fie realizat din lână – naturală sau sintetică – iar stratul exterior trebuie să fie impermeabil, astfel încât să ofere protecție atât împotriva umezelii, cât și a vântului.

De interes:  5 aspecte care influențează calitatea și gustul unui tort

Casca de protecție

Niciun schior nu ar trebui să practice acest sport fără casca de protecție, care este esențială în ceea ce privește siguranța pe pârtie. Oricât de experimentată ar fi o persoană în ceea ce privește schiatul, aceasta nu este ferită completă de posibile accidentări, iar casca are un rol foarte important în ceea ce privește protecția.

Schiurile și clăparii

De asemenea, acest sport nu poate fi practicat fără elementele principale, schiurile. Acestea trebuie alese în funcție de mai multe criterii, printre care înălțimea și experiența celui care le va purta. În cazul schiorilor începători și al copiilor, cel mai indicat este să se aleagă schiuri second-hand, al căror preț este unul foarte accesibil, deoarece va fi nevoie ca acestea să fie schimbate la o anumită perioadă de timp, fie din cauză că s-au deteriorat, fie pentru că au rămas mici.

Clăparii de schi au un rol foarte important, aceștia oferind confort pe pârtie și o bună fixare pe schiuri, astfel încât alunecarea pe pârtie să fie una lină și sigură. De aceea, alegerea acestora este extrem de importantă, chiar mai importantă decât în cazul schiurilor.

De interes:  Suc din pulpă de roşii bio, 100% natural şi fără conservanţi

Bețe pentru schi

Cu toate că unii schiori nu mai folosesc și bețele, acestea sunt foarte important în stilul de schiat. De aceea este necesar ca bețele să fie alese în funcție de statura fiecărei persoane, în caz contrar fiind periculoase, în special la viraje.

De asemenea, acestor elemente li se mai pot adăuga și ochelarii speciali pentru schi, care au rolul de a proteja atât împotriva zăpezii care poate intra în ochi, cât și împotriva luminii soarelui, care este foarte puternică atunci când este reflectată  de zăpadă.

Așadar, oricine dorește să schieze în acest sezon trebuie să dețină un astfel de echipament complet, pentru siguranță fizică și termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.