Proceduri din estetica dentara care iti pot face zambetul sa straluceasca

Zambetul este atat de simplu, insa poate sa deschida extrem de multe usi si sa transforme o atitudine negativa intr-una pozitiva. Este extrem de important sa zambesti, insa pentru asta trebuie sa ai cu ce. Stomatologia a evoluat foarte mult in ultimii ani si a reusit sa treaca bariera de functionalitate a dintilor. Astazi, cei care merg la dentist o fac atat pentru a avea o cavitate bucala sanatoasa, cat si pentru a o avea foarte frumoasa. Ramura stomatologiei care se ocupa de frumusetea cavitatii bucale se numeste estetica dentara .

Care sunt cele mai intalnite proceduri din estetica dentar?

Putem sa introducem in categoria esteticii dentare absolut orice procedura care are drept scop obtinerea unui zambet frumos:

  • Albirea dintilor. Foarte multi factori din viata de zi cu zi duc la ingalbenirea dintilor: cafeaua, ceaiul, sucurile acidulate sau anumite alimente provoaca pagube destul de mari in ceea ce priveste aspectul dintilor. Albirea dentara se poate face in mod profesional, in cabinetele stomatologice, sau se poate face acasa cu ajutorul unei paste de dinti pentru albire. Ceea ce este cert insa, este ca are un singur rezultat: dinti mai albi si mai frumosi.
  • Fatetele dentare. Atunci cand structura dintelui nu ajuta si nu permite albirea, se pot folosi fatete dentare. Acestea sunt lucrari protetice care acopera partial dintele si imbunatatesc in mod considerabil aspectul dintelui.
  • Implantul dentar. Inclusiv implantul dentar poate sa fie trecut pe lista procedurilor de estetica dentara. Acesta reuseste sa acopere goluri din cavitatea bucala si daca este acoperit de o coroana de buna calitate, poate sa asigure un zambet perfect. De cele mai multe ori, implanturile pot fi chiar mai placute din punct de vedere estetic decat dintii naturali.
  • Bijuteriile dentare. Tehnica bijuteriilor dentare a inceput sa prinda un contur din ce in ce mai mare in toata lumea. Un diamant pus pe un dinte poate sa asigure un impact deosebit in momentul zambetului. Bijuteria dentara nu este greu de aplicat si se ingrijeste foarte usor.
  • Aparatele dentare. Tratamentele ortodontice sunt atat functionale, cat si estetice. Daca ai dinti strambi, cu siguranta iti vei dori un zambet drept si frumos, iar un aparat dentar aliniaza fiecare dinte si iti ofera motive sa zambesti.
De interes:  Loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj

Desi multe dintre procedurile din estetica dentara nu sunt vitale, acestea pot sa iti imbunatateasca in mod considerabil starea de spirit. Tocmai de aceea, merita sa le iei in considerare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.