Peștele de la malul Dunării se pregătește să devină din nou vedetă… de ceaun

Cei mai buni sportivi și cei mai iscusiți bucătari se pregătesc să pecetluiască o nouă ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de Aur”, la Moldova Nouă.

Al doilea weekend din luna august (10 august) va găzdui o serie de activități demarate în orașul de la Dunăre, de la cele sportive, cultural-artistice până la cele gastronomice, scopul lor fiind marcarea evenimentului de aproape două decenii de tradiție: „Ceaunul de aur”.

La fel ca anul trecut, în prima parte a zilei de sâmbătă, competițiile sportive sunt cele care vor da startul evenimentului „gustos”. Drept urmare, în intervalul orar 09.00-13.00, sportivii vor avea ocazia să-și demonstreze abilitățile atât în cadrul sportului rege (09.00-13.00, stadionul „Moise Străinescu”, 12 echipe din Moldova Nouă și localitățile limitrofe disputându-și locul pentru podium), cât și în cadrul pescuitului sportiv (10.00-12.00, faleza Dunării), mânuirea cu iscusință a paletelor și a mingilor la fileu putând fi observată în cadrul disputelor de tenis de masă (10.00-13.00, Sala de Sport a orașului Moldova Nouă).

De interes:  PMP a făcut diferenţa! S-a comportat ca un veritabil partid de opoziție!

Efortul depus în teren de către fiecare echipă va fi urmat de o masă festivă (ora 15.00, cel mai probabil, la Căminul Cultural din Moldova Veche), după care, între 16.00-17.00, cei mai iscusiți bucătari sunt așteptați să-ncingă ceaunele (zona Portului Moldova Veche) să-și revizuiască rețetele cu tot felul de soiuri de pește și să pornească competiția pentru obținerea titlului suprem: cea mai bună ciorbă de pește a anului 2019.

În paralel, publicul spectator, dar și susținătorii celor 30 de echipe angrenate în concursul gastronomic, vor avea parte de un spectacol cultural-artistic pe cinste, în cadrul evenimentului fiind invitați să participe peste 10 ansambluri de dansuri, atât din Clisura Dunării, cât și din Serbia.

Anunțul echipei câștigătoare a „Ceaunului de Aur” este programat să aibă loc la ora 21.00, după care vor fi anunțați și premiați (cu diplome, trofee, cupe) echipele câștigătoare din cadrul competițiilor sportive.

Spre finalul evenimentului, de întreținerea atmosferei se va ocupa Orchestra Georgevic Band din Serbia.

De interes:  Ce semnifica culorile de pe o ie nationala? Ce broderie ti se potriveste?

În sprijinul tuturor acțiunilor demarate cu ocazia evenimentului tradițional „Ceaunul de Aur”, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă au alocat suma de 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.