De la an la an, Muntele Mic – Țarcu este destinația de weekend pentru turiștii din Caraș-Severin și Timiș, care bat cărările de munte departe de aglomerația urbană. Din păcate, nu toate pensiunile din timpul iernii sunt deschise și vara pentru turiștii care vin cu familiile doar la relaxare.

Muntele este interesant pentru cei care bat potecile și doresc să treacă de căldările glaciare, să urce linia crestei de sub Vârful Căleanu până la Vârful Țarcu. De pe urcușul pe Vârful Țarcu, la bifurcația spre Șaua Plaiului, vedere spre căldările glaciare de la nord de vârf, cei care ajung până aici spun că sunt o splendoare izvoarele Văii Olteana.

În medie, un turist parcurge cinci ore de la complexul turistic Muntele Mic până la stația meteo Țarcu. Situată la 2.190 de metri altitudine, stația meteo are reputația de a fi cea mai greu accesibilă pe timp de iarnă și deci cea mai izolată din țară. Aceasta este varianta fericită pentru temerari, pentru că muntele nu este deloc prietenos în această perioadă de vară familiilor cu copii mici. Și asta pentru că sunt doar două hoteluri deschise în această perioadă: Hotel Felix unde se lucrează la renovare, dar se poate servi și un prânz cald și Hotelul Muntele Mic, singurul care „se chinuie” să facă turism. Cauza ar fi dezinteresul cabanierilor care nu-și îngrijesc spațiile verzi.

De interes:  Alertă! O adolescentă a dispărut de la Centrul de Plasament din Recaș

„Și puținii turiști care au urcat pe munte cu rezervare prin agenție au făcut cale întoarsă după câteva ore pe munte pentru că peisajul neîngrijit a lăsat de dorit. Chiar nu ai ce să faci pe munte cu copiii, decât în mediu organizat”, ne-a precizat președintele unei asociații de promovare a Muntelui Mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.