Boilerele reprezintă acel tip de echipament special creat pentru încălzirea apei mesajele. Dacă din diverse motive nu beneficiezi de o centrală proprie, eşti cablat la un sistem al oraşului sau pur şi simplu vrei să suplimentezi sursele de apă calde pe care le ai deja, atunci varianta unui boiler poate fi potrivită pentru tine. Alegerea unui astfel de echipament pentru propria locuinţă poate fi un proces destul de dificil mai ales dacă nu ai nicio informaţia despre felul în care trebuie ales şi care sunt principalele criterii după care să te ghidezi când faci această achiziţie. 

Iată cum poţi alege cea mai bună variantă de boiler pentru locuinţa ta: 

Tipurile de boilere

Pentru început trebuie să ştii că există mai multe tipuri de boilere, potrivite pentru diferite nevoi, iar în funcţie de specificul fiecăruia trebuie să alegi varianta care se pliază mai bine cu necesităţile casei tale. Iată care sunt principalele cinci tipuri de boilere:

  • Boilere electrice – funcţionează pe bază de energie electrică pentru a încălzi apa
  • Boilere termoelectrice – foloseşte două surse pentru încălzire (energie electrică şi serpentină)
  • Boilere cu o serpentină – realizează încălzirea apei în mod direct
  • Boilere cu două serpentine – are trei surse pentru încălzirea apei 
  • Boilere pe lemne – încălzește apa prin alimentarea cu lemne

Capacitatea maximă

De interes:  Primul caz de coronavirus CONFIRMAT în România! Bolnavul s-a întors recent din Italia

Atunci când iei un boiler trebuie să te gândeşti foarte bine înainte care sunt necesităţile pe care vrei să le satisfacă, pentru că în funcție de acest lucru va trebui să alegi capacitatea boilerului. Încearcă să te gândeşti şi la numărul de persoane din locuinţă pentru că şi acest lucru te poate ajuta să stabilești mai uşor capacitatea noului dispozitiv. 

Dacă vrei să asiguri necesarul de apă întregii familii cu acest nou boiler pe care plănuieşti să îl achiziţionezi ar trebui să fie o variantă de peste 100 de litri pentru a nu te trezi că nu ai suficient mai apoi. Existe chiar şi variante mai generoase de 200 de litri, însă depinde şi de bugetul de care dispui pentru acest tip de produs. Iar în situaţia în care nu ştii care sunt variantele de capacitate pentru acest tip de produse poţi verifica pe site-ul celor de le Shop-einstal.ro, care au o gamă foarte variată de produse din care poţi alege boilerul ideal casei tale. 

Dotări suplimentare 

De interes:  Realitatea de lângă tine - Costadina Matei nu are ce pune pe masă. Fără apă, televizor sau internet, una dintre fiicele sale visează să cânte la pian

Alte aspecte de reţinut ar fi dotarea cu un sistem de siguranță, care să asigure protecția la supraîncălzire și suprapresiune, cât şi dotarea cu un termostat pentru oprirea automată la atingerea temperaturii dorite. De asemenea, echipamentul ar trebui să fie şi izolat pentru a preveni pierderile de căldură prin carcasă. 

Aşadar, dacă te ghidezi după criteriile anterioare ai şanse de a lua cea mai bună decizie care să satisfacă nevoile familiei tale şi ale locuinţei. Boilerele sunt variante alternative practice pentru alimentarea cu apă menajeră şi pot fi extrem de utile în multe situaţii când restul variantelor de alimentare cu apă nu funcţionează conform dorinţelor tale. 

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.