Origini si istoria cadourilor

Darul este o traditie indelungata care se intoarce de mii de ani. Ca fiinte umane, ne bucuram de companie si ne exprimam sentimentele prin daruri.

Fie ca este vorba despre o expresie a iubirii, aprecierea unei munci bine facute sau pur si simplu pentru a arata recunostinta noastra pentru faptul ca avem pe cineva ca prieten, daruirea de cadouri este gravata in ADN-ul nostru.

Sa ne intoarcem in timp pentru a gasi originile acestei forme unice de exprimare care ne face atat de umani.

Origini de cadouri si cadouri

Cadourile pot fi una dintre cele mai vechi activitati care dateaza din civilizatie si pot fi urmarite la originea speciei noastre.

Chiar si in cultura primitiva a oamenilor de pesteri, daruirea de cadouri a fost destul de comuna, deoarece a fost folosita pentru a arata dragoste si afectiune unul pentru celalalt.

Daruirea cadourilor a fost, de asemenea, dedusa ca simbol al statutului, cand liderii tribului sau ai clanurilor si-au demonstrat aprecierea pentru contributiile celor care au facut parte dintr-o realizare majora.

Primele daruri din istorie

Indiferent daca a fost o roca in forma neobisnuita, un dinte al unui animal, o podoaba sau un obiect de cutie, o scoarta de copac sau un alt element care apare in mod natural, daruirea de cadouri a fost cu siguranta un comportament comun cu mult inainte ca noi am deveni o civilizatie avansata.

De interes:  Nou sau second-hand: Alegerea echipamentelor HoReCa

Pe masura ce instrumentele au fost dezvoltate, cadourile au devenit mai elaborate, de exemplu, gaurile au fost gaurite in dintii animalelor si pietrele pentru a fi afisate pe coliere.

Egiptul si darurile

Mai tarziu, in perioada egipteana, cadourile li s-au oferit in mod special faraonilor care au construit piramidele masive pentru a-si pastra bogatia pentru viata de apoi si au produs idoli pentru a sustine credintele de cult ale idolilor lor.

Roma si darurile

In epoca romana, oamenilor li s-a oferit farmecuri de cadouri de noroc, care au durat secole si apoi au influentat toata civilizatia occidentala in continuare. Astfel de amulete au fost folosite ca daruri pentru a purta favoruri si pentru a arata loialitate, ceea ce este inca in prezent.

La Roma, deoarece data Craciunului trebuia sa fie stabilita la Saturnalia pentru a facilita acceptarea noii traditii de a sarbatori nasterea lui Hristos, au fost adoptate si alte practici, inclusiv schimbul de daruri.

Cadouri in lumea araba

La sfarsitul lunii de post din Ramadan, multi musulmani sarbatoresc Eid al-Fitr, festivalul in care postul se incheie, livrand cadouri si dand caritate inaintea rugaciunilor Eid.

Multi poarta haine noi. Potrivit New York Times, unele companii mari precum Armani si Tommy Hilfiger au inceput marketingul pentru a atrage cumparatori musulmani in timpul Ramadanului prin eforturi de marketing. Desi Ramadanul este dedicat in principal amintirii oamenilor fara resurse: un timp pentru a medita, a construi comunitatea si a sarbatori mai tarziu alaturi de familie.

De interes:  Necesitatea unei bonete medicale în instituțiile medicale

Cadouri in Evul Mediu

In epoca medievala, darurile erau folosite pentru a asigura favoarea personala a regelui sau pentru a arata loialitate in timp de razboi.

In plus, cadourile personale ale sotilor au fost oferite sub forma de cadouri de la monede pana la metale pretioase sau o efectiv de bovine, capre sau oi. In multe culturi, zestre si alte expresii similare exista si astazi.

Budism si daruri

Budistii fac schimb de cadouri in anumite perioade ale anului si in timpul anumitor festivaluri, dar aceste schimburi sunt de obicei sub forma de donatii catre institutii precum manastirile si templele, mai degraba decat sa ofere cadouri oamenilor.

India si cadourile

Cumpararea de cadouri si sunt, de asemenea, un element protagonist al Diwali, festivalul de lumini hindus, care dureaza patru zile si reprezinta triumful binelui asupra raului.

Ziua este importanta pentru hindusi chiar si in afara Indiei si a devenit suficient de populara in strainatate pentru a castiga titlul informal de „Craciun indian”.

Diwali este in primul rand un moment pentru a construi comunitate si a sarbatori cu prietenii si familia si toata lumea este imbracata in tinute traditionale indiene. Dulciurile precum ladoo sunt date mai degraba dintr-o traditie culturala decat dintr-o baza religioasa si ca schimburile actuale sunt mai tipice in India, unde este o sarbatoare nationala si, probabil, cea mai importanta sarbatoare.

De interes:  FOTO. Viorica Dăncilă a cunoscut Banatul Montan cu bunele, dar mai ales cu relele sale!

Cadouri astazi

Astazi, daruirea de cadouri continua sa faca parte din cultura noastra de zi cu zi si defineste cine suntem si mesajul pe care dorim sa il transmitem cu darul nostru. Cadourile sunt oferite pentru toate ocaziile si sarbatorile si reprezinta un mijloc pentru noi sa comunicam intre noi si sa ne exprimam.

Astazi, cadourile sunt raspandite in fiecare cultura din lume, de la sarbatorirea zilelor de nastere, aniversari, oferirea de noroc, urari de recuperare, manifestare de dragoste si afectiune sau pur si simplu multumire.

Cadourile sunt date membrilor familiei, prietenilor, persoanelor cu care lucram si chiar vecinilor care primesc cadouri de toate tipurile.

Exista mari industrii dedicate crearii si vanzarii de cadouri care permit oamenilor, chiar si in cele mai aglomerate vremuri, sa gaseasca tipul potrivit de cadou care sa ofere cuiva din diferite motive si ocazii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.