Timișoara nu și-a rezolvat complet problema gunoiului după perioada de „criză” de la finalul anului trecut și primele luni ale acestui an. Operatorul de salubritate stradală Brantner a intrat în pâine înainte de sărbătorile pascale, dar nu a reușit încă să igienizeze toate străzile. Problema majoră e că rampele clandestine continuă să existe, iar în acest sens, Nicolae Robu spune că va lua măsuri până toți cetățenii se vor civiliza.

Problemele au apărut pe fondul schimbărilor legislative. De la finalul lui 2018, de ridicarea gunoiului menajer se ocupă firmele care au contract cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș. Salubritatea stradală a rămas în jurisdicția autorităților locale, iar la Timișoara s-a semnat abia de la a doua licitație un contract cu operatorul austriac Brantner. Pentru gunoiul menajer, în Timișoara serviciile sunt asigurate în continuare de Retim. „Nu s-a reușit nici acum de către cei doi operatori să se înlăture toate mizeriile care s-au acumulat în perioada aceea de mari disfuncții pentru salubritate, nu s-a reușit decât să se progreseze. Orice om de bună credință poate vedea că progresele sunt uriașe. Încă mai e foarte mult de lucru, noi vrem să ajungem la un model de oraș curat. E foarte mult de lucru și așteptăm o mobilizare mai mare din partea celor doi operatori”, spune primarul Robu.

De interes:  Uriasele beneficii ale uleiului natural de canepa

Robu pune camere și Poliția Locală pe cei fără abonamente de gunoi

Edilul-șef spune că mulți cetățeni ai Timișoarei nu mai au abonamente la Retim și aruncă deșeurile la rampele clandestine. „Au rămas circa o mie de familii fără abonament. Unii și-au făcut, după ce Poliția Locală a intervenit, mulți, nu nu au nici acum și și-au făcut obiceiul să lase gunoiul unde cred ei că este mai la îndemână. Ne ocupăm și de aceste fenomene, de apariție a unor așa numite rampe clandestine. Vom umple de camere video, vom pune polițiști locali în civil să supravegheze zonele în care se obișnuiește să se facă depuneri ilegale de gunoi și vom aplic amenzi. Trebuie să înțeleagă toți cetățenii că trebuie să fie civilizați!”, a anunțat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.