Pe langa persoanele instarite din Franta si nu numai, cetateni de rand sau marile companii, lumea culturala din Franta se mobilizeaza in favoarea reconstruirii catedralei Notre-Dame din Paris. Editori, comedieni si cantareti au anuntat ca intentioneaza sa isi ofere banii proveniti din drepturile de autor pentru a contribui la renovarea acestei bijuterii in stil gotic.

Editorii sunt primii care se angajeaza in a oferi bani

Romanul lui Victor Hugo, Notre-Dame de Paris publicat in anul 1831 a devenit rapid un succes, succes care a fost reluat dupa incendiu, a devenit numarul 1 in tipul vanzarilor online. Folio (grup Madrigall) s-a angajat miercuri sa ofere integralitatea beneficiilor obtinute din vanzarea romanului. Initial s-a fxat un pret de vanzare de 10,20 euro insa acesta a fost redus la 5,60. O banda rosie imprimata pe coperta va semnala aceasta operatiune.

De cealalta parte, grupul Pocket a semnalat faptul ca urmeaza sa ofere, timp de un an beneficiile primite din vanzarile acestui roman al lui Victor Hugo. Pretul acestui roman la Pocket este de 4,60 de euro.

De interes:  Vox Lux

Proiectul unui spectacol eveniment

Artistii care joaca comedia Notre Dame de Paris de ani buni deja si producatorul acesteia, Nicolas Talar si-au exprimat dorinta de a participa la aceasta mobilizare de a reconstrui catedrala. Nicolas Talar, fiul lui Charles Talar, primul producator al acestei comedii muzicale, a confirmat miercuri un proiect pentru un spectacol eveniment la Paris ce va reuni pentru prima data trupe franceze si straine. Actorii sunt socati si tristi din cauza acestui incendiu, de parca ar fi pierdut ceva personal. Se va organiza un eveniment ce va implica toti cantaretii straini si francezi. Aventurile lui Quasimodo si Esmeralda au fost jucate in noua limbi pana in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.