Noul clip al celor de la Rammstein creeaza polemici

Celebra trupa metal germana Rammstein a creat numeroase polemici odata cu lansarea celui mai recent clip intitulat sugestiv Deutschland. Doua scene care infatiseaza prizonieri in lagarele de concentrare, pe punctul de a fi executati, au declansat o serie de critici si polemici.

Numerosi sunt cei care ii acuza pe cei de la Rammstein, o trupa germana cu peste 20 de milioane de albume vandute in lumea intreaga de faptul ca vor sa isi faca publicitate pe spatele unei parti sumbre ale istoriei si anume nazismul.

Pe durata acestui nou clip care tine numai putin de noua minute trupa reviziteaza diferite perioade ale istoriei germane. Cel putin un membru al trupei apare deghizat in prizonier in clip cu o stea galbena conform BBC.com.

Rusinos si deplasat, asa este considerat acest clip de majoritatea. Intr-un tweet, purtatorul de cuvant israelian din cadrul Afacerilor externe a declarat ca acest clip este unul rusinos si deplasat. Insarcinat cu rezolvarea problemei antisemitismului in sanul guvernului german, Felix Klein a luat in egala masura cuvantul in acest caz. Dupa el, daca acest clip este folosit doar intr-un scop promotional atunci este vorba despre « o folosire insipida a libertatii artistice ». Numerosi sunt si internautii care nu au ezitat sa le ia apararea celor de la Rammstein. Pentru ei, in acest clip Rammstein nu face decat sa descrie istoria Germaniei si cea mai neagra perioada.

De interes:  Panică într-o școală din Reșița! 3 elevi au ajuns la spital după ce ciobănesc german a intrat în școală – Banat FM

In realitate, conform membrilor trupei, piesa Deutschland vorbeste despre relatia de dragoste-ura pe care membrii forma­tiei (nascuti in est, in Germania comunista) o au cu tara lor natala. In acest clip acestia isi asuma diverse iden­titati din mai multe momente din istoria Germaniei, in special din cele mai agitate: Evul Mediu, Republica de la Weimar, Germania comunista si cea nazista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.