„Între chin și amin” – despre experimentul Pitești și credința în Dumnezeu

Un film tulburător care aduce în actualitate chinurile pe care educarea prin violență și degradare umană le-a provocat unor oameni nevinovați. Povestea unui tânăr devenit parte a experimentului Pitești este subiectul filmului „Între chin și amin”, difuzat marți la Cinematograful Dacia din Reșița.

Toma Enache semnează regia unui film care va impresiona pe mulți. „Între chin și amin” este producția care va tulbura, va revolta și va înduioșa pe mulți. Un tânăr compozitor, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumau. Prin credință, supraviețuiește torturilor și după eliberare compune o odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

Imaginile au fost filmate la Jilava, într-o aripă veche, nefolosită, unde au avut loc torturi și crime în epoca comunistă. Din distribuție fac parte: Constantin Cotimanis, Kira Hagi, Vali Popescu, Ion Dichiseanu, Ioachim Ciobanu.

Producția va fi difuzată marți, 15 octombrie, de la ora 18.00, la Cinematograful Dacia.

De interes:  Ce este filtru antimagnetită și cum te ajută?

La eveniment vor participa regizorul Toma Enache și o parte dintre actori, care, după vizionare, vor răspunde întrebărilor venite din public și vor da autografe.

Intrarea se face pe bază de invitații, iar invitațiile vor fi acordate în baza unei donații de 25 de lei. Banii rezultați din încasări vor fi folosiți pentru activitățile culturale și sociale organizate de Club Lions Reșița Montană. Invitațiile pot fi obținute la numerele de telefon: 0735 923 555 și 0744 620 730.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.